ЕП - жријеб: "Орлићи" са Русима, Аустријом, Гибралтаром... "Змајићи" на Португал, Велс, Швајцарску, Румуне...

Познате квалификационе групе за Европско првенство младих у Италији 2019. Босна и Херцеговина добила тешку групу, а и Србија је могла и боље да прође.

Фудбал 26.01.2017 | 10:30
ЕП - жријеб: "Орлићи" са Русима, Аустријом, Гибралтаром... "Змајићи" на Португал, Велс, Швајцарску, Румуне...
Млада фудбалска репрезентација Србије у квалификацијама за Европско првенство 2019. играће са Аустријом, Русијом, Македонијом, Јерменијом и Гибралтаром, одређено је у четвртак ујутру жребом у Ниону.

"Орлићи" су били носиоци током жреба и утисак је да је могла и боље да прође. Из другог "шешира" за противника су добили Аустрију, док је из трећег додељена Русија, вероватно и најјачи тим у овој групи. Србија ће играти са Македонијом, која је први пут прошле године изборила наступ на ЕУРУ.

Подсетимо, Орлиће надолазећег лета очекује завршни турнир Европског шампионата у Пољској, тренутно је најважније тамо направити резултат, а после ћемо размишљати о акцији "Италија 2019".  

Из актуелног тима за наредни циклус право наступа имаће Андрија Живковић, Марко Грујић, Саша Лукић, Лука Јовић, Иван Шапњић, Данило Пантић, Вукашин Јовановић, Филип Манојловић, Немања Михајловић...

Само по тим именима, рекло би се, имамо чему да се надамо.

Млада селекција Босне и Херцеговине у квалификацијама за у квалификацијама за Европско првенство 2019. играће са Португалцима, Велшанима, Швајцарцима, Румунима и репрезентацијом Лихтенштајна, одређено је у четвртак ујутру жријебом у Ниону.

Селектор "змајића" Дарко Несторовић кратко је прокоментарисао жријеб нагласивши да је могло бити много боље, али и горе.

"Могли смо проћи боље, али и лошије. У сваком случају група није толико јака као у прошлим квалификацијама, али јесте квалитетна. Португал је одличан тим, са Швајцарском смо се састајали и у претходном циклусу и нисмо уопште лоше одиграли, поготово на 'Грбавици'. Румунија је такође квалитетна. Пред нама није лак задатак, али даћемо све од себе за што бољи резултат", рекао је Несторовић за званични сајт Фудбалског савеза Босне и Херцеговине.

Турнир у Италији биће квалификациони за Олимпијске игре у Токију.

Србија, ранијом одлуком, није могла да се састане са селекцијом ткз. државе Косово.

Квалификационе групе:

Група 1: Чешка Република, Хрватска, Грчка, Молдавија, Белорусија, Сан Марино.
Група 2: Шпанија, Словачка, Исланд, Албанија, Естонија, Северна Ирска.
Група 3: Данска, Пољска, Финска, Грузија, Литванија, Фарска Острва.
Група 4: Енглеска, Холандија, Украјина, Шкотска, Летонија, Андора.
Група 5: Немачка, Израел, Норвешка, Република Ирска, Азербејџан, Косово.
Група 6: Шведска, Белгија, Турска, Мађарска, Кипар, Малта.
Група 7: СРБИЈА, Аустрија, Русија, БЈР Македонија, Јерменија, Гибралтар.
Група 8: Португал, Швајцарска, Румунија, Велс, Босна и Херцеговина, Лихтенштајн.
Група 9: Француска, Словенија, Црна Гора, Бугарска, Казахстан, Луксембург.

Италија се као домаћин турнира директно пласирала на ЕУРО. Победници група такође ће обезбедити учешће на Европском првенству, док ће још четири најбоља другопласирана тима путем баража тражити пролаз на завршни турнир.

Квалификације почињу 20. марта ове године.

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар