EP - žrijeb: "Orlići" sa Rusima, Austrijom, Gibraltarom... "Zmajići" na Portugal, Vels, Švajcarsku, Rumune...

Poznate kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo mladih u Italiji 2019. Bosna i Hercegovina dobila tešku grupu, a i Srbija je mogla i bolje da prođe.

Fudbal 26.01.2017 | 10:30
EP - žrijeb: "Orlići" sa Rusima, Austrijom, Gibraltarom... "Zmajići" na Portugal, Vels, Švajcarsku, Rumune...
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. igraće sa Austrijom, Rusijom, Makedonijom, Jermenijom i Gibraltarom, određeno je u četvrtak ujutru žrebom u Nionu.

"Orlići" su bili nosioci tokom žreba i utisak je da je mogla i bolje da prođe. Iz drugog "šešira" za protivnika su dobili Austriju, dok je iz trećeg dodeljena Rusija, verovatno i najjači tim u ovoj grupi. Srbija će igrati sa Makedonijom, koja je prvi put prošle godine izborila nastup na EURU.

Podsetimo, Orliće nadolazećeg leta očekuje završni turnir Evropskog šampionata u Poljskoj, trenutno je najvažnije tamo napraviti rezultat, a posle ćemo razmišljati o akciji "Italija 2019".  

Iz aktuelnog tima za naredni ciklus pravo nastupa imaće Andrija Živković, Marko Grujić, Saša Lukić, Luka Jović, Ivan Šapnjić, Danilo Pantić, Vukašin Jovanović, Filip Manojlović, Nemanja Mihajlović...

Samo po tim imenima, reklo bi se, imamo čemu da se nadamo.

Mlada selekcija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. igraće sa Portugalcima, Velšanima, Švajcarcima, Rumunima i reprezentacijom Lihtenštajna, određeno je u četvrtak ujutru žrijebom u Nionu.

Selektor "zmajića" Darko Nestorović kratko je prokomentarisao žrijeb naglasivši da je moglo biti mnogo bolje, ali i gore.

"Mogli smo proći bolje, ali i lošije. U svakom slučaju grupa nije toliko jaka kao u prošlim kvalifikacijama, ali jeste kvalitetna. Portugal je odličan tim, sa Švajcarskom smo se sastajali i u prethodnom ciklusu i nismo uopšte loše odigrali, pogotovo na 'Grbavici'. Rumunija je takođe kvalitetna. Pred nama nije lak zadatak, ali daćemo sve od sebe za što bolji rezultat", rekao je Nestorović za zvanični sajt Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Turnir u Italiji biće kvalifikacioni za Olimpijske igre u Tokiju.

Srbija, ranijom odlukom, nije mogla da se sastane sa selekcijom tkz. države Kosovo.

Kvalifikacione grupe:

Grupa 1: Češka Republika, Hrvatska, Grčka, Moldavija, Belorusija, San Marino.
Grupa 2: Španija, Slovačka, Island, Albanija, Estonija, Severna Irska.
Grupa 3: Danska, Poljska, Finska, Gruzija, Litvanija, Farska Ostrva.
Grupa 4: Engleska, Holandija, Ukrajina, Škotska, Letonija, Andora.
Grupa 5: Nemačka, Izrael, Norveška, Republika Irska, Azerbejdžan, Kosovo.
Grupa 6: Švedska, Belgija, Turska, Mađarska, Kipar, Malta.
Grupa 7: SRBIJA, Austrija, Rusija, BJR Makedonija, Jermenija, Gibraltar.
Grupa 8: Portugal, Švajcarska, Rumunija, Vels, Bosna i Hercegovina, Lihtenštajn.
Grupa 9: Francuska, Slovenija, Crna Gora, Bugarska, Kazahstan, Luksemburg.

Italija se kao domaćin turnira direktno plasirala na EURO. Pobednici grupa takođe će obezbediti učešće na Evropskom prvenstvu, dok će još četiri najbolja drugoplasirana tima putem baraža tražiti prolaz na završni turnir.

Kvalifikacije počinju 20. marta ove godine.

Izvor: mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar