Опрез: Поледица и снијег на коловозу

На путевима у Републици Српској јутрос се вози по претежно влажним и клизавим коловозима, а слаб снијег који провијава у западним крајевима не причињава потешкоће у саобраћају и за сада се не задржава на коловозу, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Република Српска 26.01.2017 | 08:32
Опрез: Поледица и снијег на коловозу
У Федерацији БиХ угаженог снега местимично има на магистралном путу Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, док мањих снежних наноса има на магистралним путевима Купрес-Шуица, Гламоч-Млиниште и Босанско Грахово-Ресановци.
 
Због ниске температуре, возачима се скреће пажња на поледицу и у вишим и у нижим пределима, преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

На дионицама које воде преко планинских превоја коловоз је мјестимично засњежен, а у котлинама и дуж ријечних токова магла мјестимично смањује видљивост.

Из АМС возачима савјетују максимално опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно поседовање зимске опреме.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања. Радови на подручју Хрватске и даље трају на граничним прелазима Брод- Славонски Брод и Орашје-Жупања, тако да су могућа дужа задржавања на овим прелазима.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар