Oprez: Poledica i snijeg na kolovozu

Na putevima u Republici Srpskoj jutros se vozi po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima, a slab snijeg koji provijava u zapadnim krajevima ne pričinjava poteškoće u saobraćaju i za sada se ne zadržava na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Republika Srpska 26.01.2017 | 08:32
Oprez: Poledica i snijeg na kolovozu
U Federaciji BiH ugaženog snega mestimično ima na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, dok manjih snežnih nanosa ima na magistralnim putevima Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište i Bosansko Grahovo-Resanovci.
 
Zbog niske temperature, vozačima se skreće pažnja na poledicu i u višim i u nižim predelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Na dionicama koje vode preko planinskih prevoja kolovoz je mjestimično zasnježen, a u kotlinama i duž riječnih tokova magla mjestimično smanjuje vidljivost.

Iz AMS vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posedovanje zimske opreme.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Radovi na području Hrvatske i dalje traju na graničnim prelazima Brod- Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da su moguća duža zadržavanja na ovim prelazima.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar