Све што треба да знате о пријатељима

Пријатељи, најнесталнија категорија људи, има их свуда а нема их нигдје. Лако их је уочити али тешко препознати. Неки су случајно ту, буквално залутали, нијеми посматрачи са безначајним или никаквим улогама у вашим животима. Има и других који утичу на ваш живот а нисте никада сигурни да ли је то добро или лоше. Па да кренемо редом.

Свијет 26.01.2017 | 07:22
Све што треба да знате о пријатељима
Пријатељи у добру

Прва врста су пријатељи у добру (има их највише), а добро дођу уз ручак и вечеру, обавезно су ту кад се једе и пије, а тешко их је наћи када су ти заиста потребни. Добри су глумци, и дуги низ година се могу претварати да вас искрено воле и поштују. Не воле проблеме и све док вам добро иде сједеће за вашим столом. 
 
Онлајн пријатељи

Друга врста пријатеља посебно је сконцентрисана на друштвеним мрежама (Фацебоок, Тwитер). Увијек су ту да ти лакују фотке и статусе, а обавезно ти први честитају рођендан. Посебно су пожељни они који коментаришу слике сљедећим ријечима “лијепи сте”. Тотално су неупотребљиви, као што оно народ “бескористан као пријатељ са фацебоок-а”.
 
Пријатељи са посла

Пријатељство на послу може бити значајно али је врло непоуздано и склоно урушавању. Ова категорија неодољиво подсјећа на врсту “пријатељи у добру” са све припадајућим особинама. Што се ручкова и кафане тиче, ту су нанадмашни, иду добро уз домаћу кобасицу и кисели купус. На први знак невоље склони су да потуре твоја леђа, зарад себе. Феноменални глумци и готово их је немогуће разоткрити док не осјетиш добро познати осећај пробадања у леђима.

Прави пријатељи

Колико год била ријетка права љубав још је рјеђе право искрено пријатељство. У животу је у ствари најтеже наћи правог пријатеља, оног ко ће увијек бити уз тебе кад ти затреба, ко те неће издати, продати, завадити те, завидјети ти, оговарати те, а ко ће те увијек заштитити, увијек ти помоћи и посавјетовати. Када таквог нађеш чувај га, чувај пријатељство као зјеницу ока. Јер прво и основно је ако желиш да имаш пријатеља да и сам мораш бити пријатељ.

У ово модерно вријеме, бременито недаћама које нас годинама искушавају, пријатељство је као друштвена појава заиста у кризи, да ли ће преживјети, видјећемо! А ако желите да покажете својим пријатељима колико вам значе, прослиједите им овај текст! 

Топ 5 занимљивих цитата о пријатељима

  • Боље издати књигу него пријатеља. (Алан Форд)
  • Прави пријатељи те убоду ножем сприједа. (Осцар Wилде)
  • Пријатељи те често забораве, а непријатељи никад. (Ђорђе Балашевић)
  • Пријатељство које је престало постојати није никада ни постојало. ( Аурелије Аугустин)
  • Несрећа открива оне који нису прави пријатељи. (Аристотел)
 

И на крају један виц о пријатељима и пријатељству
Од пријатеља увек можеш да позајмиш новац…

Сретну се два пријатеља, и пита један другог:
- Имаш ли да ми позајмиш 100КМ?
- Па немам баш ништа код себе, извини.
- ....а, кући ?
- А, кући су добро сви, хвала на питању!

(Духовити.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

26.01.2017 22:56

Имати Пријатеља је вредније него имати брата, поготово брата Кајинова соја. Прави Пријатељ се познаје само у невољи!

ОДГОВОРИТЕ