ЕНГ - Лига куп: ''Свеци'' опет бољи од Ливерпула за велико финале!

Ливерпул се опростио од Лига Купа! "Редси" елиминисани у полуфиналу Лига купа (ЕФЛ Цуп) од Саутемптона. "Свеци" у оба меча победили 1:0. Пеницилин за Ливерпул - Саутемптон у финалу! Шејн Лонг у судијској надокнади погодио за 0:1 на Енфилду.

Фудбал 25.01.2017 | 23:40
ЕНГ - Лига куп: ''Свеци'' опет бољи од Ливерпула за велико финале!
Ливерпул и Јирген Клоп истакли су белу заставу на једном фронту!

Лига куп их више не занима, јер је славни клуб, рекордер са осам трофеја у овом такмичењу, своје учешће завршио у полуфиналу после двомеча са Саутемптоном.

Први дуел у дому "светаца" завршен је победом екипе Душана Тадића 1:0. Недељу дана касније, пред пуним трибинама чувеног Енфилда, поново 1:0 за госте.

Српски репрезентативац одиграо је свих 90 минута.

Ливерпул је атаковао с надом да ће постићи гол који би му за почетак обезбедио продужетак и наду да може до финала, где би се највероватније сусрео са Манчестер јунајтедом. "Црвени ђаволи" у четвртак бране 2:0 против Хала и мале су шансе да их не видимо у финалу на Вемблију 26. фебруара.

Када је Клоп све карте бацио у напад, "севнула" је контра Саутемптона и питање финалисте било је решено.

Акцију резервиста почео је Џошуа Симс, у праву час уследио је пас на десно крило према Шејну Лонг, против чијег снажног ударца Лорис Каријус није имао шансе.

ФА куп као једина реална шанса Ливерпула да ће до трофеја у првој пуној сезони Јиргена Клопа на месту шефа струке. Челси је одмакао у првенству, док је у Лига купу Саутемптон Клода Пуела показао да је апсолутно имун на све што Редси имају у арсеналу. Шејн Лонг је у првом минуту судијске надокнаде погодио за минималац Светаца на Енфилду (1:0), па ће Саутемтпон играти финале на Вемблију, вероватно против Манчестер јунајтеда који сутра на гостовању код Хала брани два гола предности из првог сусрета.

Ливерпул је вечерас јурио гол заостатка, али је нешто могло да се наслути и из прва два меча ових тимова у текућој сезони. Ни на једном од њих Редси нису успели да затресу мрежу Светаца. Нису ни вечерас. Нису баш били ни посебно близу. Јалов посед лопте, обигравање око гостујућег казненог простора, али без конкретног учинка, мада је Фрејзер Форстеримао једну запажену интервенцију, док су Редси два пута тражили и најстрожу казну, али је судија Бен Аткинсон само одмахнуо руком.

Урадио је Клоп велики посао за годину дана на Енфилду, али још овај Ливерпул није она Борусија.

Са друге стране, Саутемптон је преко Душана Тадића имао најбољу прилику у првом полувремену - Лорис Каријус се тада истакао - да би потом после убитачно брзе контре на Ливерпулов корнер у надокнади времена Шејн Лонг и затресао мрежу домаћег тима.

После свега виђеног у два меча, Саутемптон заслужено иде до финала. Саутемптон је први тим у историји Лига купа који је до финала стигао без примљеног гола (избацили су Кристал Палас, Сандерленд, Арсенал и Ливерпул). Последњи велики трофеј освојили су још 1976. године када су у финалу ФА Купа савладали - погађате? - Манчестер јунајтед.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар