ENG - Liga kup: ''Sveci'' opet bolji od Liverpula za veliko finale!

Liverpul se oprostio od Liga Kupa! "Redsi" eliminisani u polufinalu Liga kupa (EFL Cup) od Sautemptona. "Sveci" u oba meča pobedili 1:0. Penicilin za Liverpul - Sautempton u finalu! Šejn Long u sudijskoj nadoknadi pogodio za 0:1 na Enfildu.

Fudbal 25.01.2017 | 23:40
ENG - Liga kup: ''Sveci'' opet bolji od Liverpula za veliko finale!
Liverpul i Jirgen Klop istakli su belu zastavu na jednom frontu!

Liga kup ih više ne zanima, jer je slavni klub, rekorder sa osam trofeja u ovom takmičenju, svoje učešće završio u polufinalu posle dvomeča sa Sautemptonom.

Prvi duel u domu "svetaca" završen je pobedom ekipe Dušana Tadića 1:0. Nedelju dana kasnije, pred punim tribinama čuvenog Enfilda, ponovo 1:0 za goste.

Srpski reprezentativac odigrao je svih 90 minuta.

Liverpul je atakovao s nadom da će postići gol koji bi mu za početak obezbedio produžetak i nadu da može do finala, gde bi se najverovatnije susreo sa Mančester junajtedom. "Crveni đavoli" u četvrtak brane 2:0 protiv Hala i male su šanse da ih ne vidimo u finalu na Vembliju 26. februara.

Kada je Klop sve karte bacio u napad, "sevnula" je kontra Sautemptona i pitanje finaliste bilo je rešeno.

Akciju rezervista počeo je Džošua Sims, u pravu čas usledio je pas na desno krilo prema Šejnu Long, protiv čijeg snažnog udarca Loris Karijus nije imao šanse.

FA kup kao jedina realna šansa Liverpula da će do trofeja u prvoj punoj sezoni Jirgena Klopa na mestu šefa struke. Čelsi je odmakao u prvenstvu, dok je u Liga kupu Sautempton Kloda Puela pokazao da je apsolutno imun na sve što Redsi imaju u arsenalu. Šejn Long je u prvom minutu sudijske nadoknade pogodio za minimalac Svetaca na Enfildu (1:0), pa će Sautemtpon igrati finale na Vembliju, verovatno protiv Mančester junajteda koji sutra na gostovanju kod Hala brani dva gola prednosti iz prvog susreta.

Liverpul je večeras jurio gol zaostatka, ali je nešto moglo da se nasluti i iz prva dva meča ovih timova u tekućoj sezoni. Ni na jednom od njih Redsi nisu uspeli da zatresu mrežu Svetaca. Nisu ni večeras. Nisu baš bili ni posebno blizu. Jalov posed lopte, obigravanje oko gostujućeg kaznenog prostora, ali bez konkretnog učinka, mada je Frejzer Forsterimao jednu zapaženu intervenciju, dok su Redsi dva puta tražili i najstrožu kaznu, ali je sudija Ben Atkinson samo odmahnuo rukom.

Uradio je Klop veliki posao za godinu dana na Enfildu, ali još ovaj Liverpul nije ona Borusija.

Sa druge strane, Sautempton je preko Dušana Tadića imao najbolju priliku u prvom poluvremenu - Loris Karijus se tada istakao - da bi potom posle ubitačno brze kontre na Liverpulov korner u nadoknadi vremena Šejn Long i zatresao mrežu domaćeg tima.

Posle svega viđenog u dva meča, Sautempton zasluženo ide do finala. Sautempton je prvi tim u istoriji Liga kupa koji je do finala stigao bez primljenog gola (izbacili su Kristal Palas, Sanderlend, Arsenal i Liverpul). Poslednji veliki trofej osvojili su još 1976. godine kada su u finalu FA Kupa savladali - pogađate? - Mančester junajted.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar