ШПА - Куп Краља: Селта избацила Реал Мадрид за полуфинале!

Селта је храбра, Селта је у полуфиналу Купа! Реалов брод се олупао у Галицији! Реванш полуфинала на Балаидосу без победника - 2:2.

Фудбал 25.01.2017 | 23:30
ШПА - Куп Краља: Селта избацила Реал Мадрид за полуфинале!
Селта је успела! Тим из Вига пласирао се у полуфинале шпанског Купа краља, пошто је преживео реванш на свом терену са мадридским Реалом. Меч на стадиону Балаидос завршен је ремијем 2:2, а Селта је у првој утакмици у Мадриду тријумфовала са 2:1.  

Ово је краљевском клубу био четврти пут у последњих пет утакмица да није победио, рачунајући и куп и првенство. Свему томе је, као што је сада већ добро познато, претходила серија од 40 утакмица без неуспеха.

Руку на срце, Реал је вечерас одиграо сасвим пристојну утакмицу, вероватно је био и бољи ривал пошто је константно нападао, али је Селта искористила шансу која јој се указала и сада чека ривала у полуфиналу.

Није Реал имао ни среће вечерас пошто је у 44. минуту Данило постигао аутогол за радост навијача Селте. Незгодно се лопта после одбране Касиље одбила од ноге Бразилца и завршила у мрежи гостију.

И пре тога Реал је нападао, али је од почетка другог дела утакмице кренуо у тоталну офанзиву на противнички гол. А када је тако, обично поентира Кристијано Роналдо.

Вечерас је то урадио поготком из слободног ударца у 62. минуту, а чувар мреже СелтеСерхио Алварез баш ништа није могао да уради у овој ситуацији.

„Сабио“ је Реал екипу Селте у њен казнени простор, летела је лопта са једне на другу страну, али гости то једноставно нису успевали да искорите, колико год се одбрана домаћих повијала у поједним тренуцима.

А онда је пет минута пре краја утакмице екипу Реала стигла казна после контранапада који је искористио дански интернационалац Данијел Вас. Трачак наде Реалу донео је Лукасголом у 90. минуту, али је то било све што су Мадриђани успели да ураде.

Српски интернационалац Немања Радоја одиграо је целу утакмицу за екипу Селте.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар