ŠPA - Kup Kralja: Selta izbacila Real Madrid za polufinale!

Selta je hrabra, Selta je u polufinalu Kupa! Realov brod se olupao u Galiciji! Revanš polufinala na Balaidosu bez pobednika - 2:2.

Fudbal 25.01.2017 | 23:30
ŠPA - Kup Kralja: Selta izbacila Real Madrid za polufinale!
Selta je uspela! Tim iz Viga plasirao se u polufinale španskog Kupa kralja, pošto je preživeo revanš na svom terenu sa madridskim Realom. Meč na stadionu Balaidos završen je remijem 2:2, a Selta je u prvoj utakmici u Madridu trijumfovala sa 2:1.  

Ovo je kraljevskom klubu bio četvrti put u poslednjih pet utakmica da nije pobedio, računajući i kup i prvenstvo. Svemu tome je, kao što je sada već dobro poznato, prethodila serija od 40 utakmica bez neuspeha.

Ruku na srce, Real je večeras odigrao sasvim pristojnu utakmicu, verovatno je bio i bolji rival pošto je konstantno napadao, ali je Selta iskoristila šansu koja joj se ukazala i sada čeka rivala u polufinalu.

Nije Real imao ni sreće večeras pošto je u 44. minutu Danilo postigao autogol za radost navijača Selte. Nezgodno se lopta posle odbrane Kasilje odbila od noge Brazilca i završila u mreži gostiju.

I pre toga Real je napadao, ali je od početka drugog dela utakmice krenuo u totalnu ofanzivu na protivnički gol. A kada je tako, obično poentira Kristijano Ronaldo.

Večeras je to uradio pogotkom iz slobodnog udarca u 62. minutu, a čuvar mreže SelteSerhio Alvarez baš ništa nije mogao da uradi u ovoj situaciji.

„Sabio“ je Real ekipu Selte u njen kazneni prostor, letela je lopta sa jedne na drugu stranu, ali gosti to jednostavno nisu uspevali da iskorite, koliko god se odbrana domaćih povijala u pojednim trenucima.

A onda je pet minuta pre kraja utakmice ekipu Reala stigla kazna posle kontranapada koji je iskoristio danski internacionalac Danijel Vas. Tračak nade Realu doneo je Lukasgolom u 90. minutu, ali je to bilo sve što su Madriđani uspeli da urade.

Srpski internacionalac Nemanja Radoja odigrao je celu utakmicu za ekipu Selte.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar