ИТА - Куп: Пјанић и Дибала срушили Милан!

Кад је важно, Стара дама не греши! Адио Милан, на реду је Наполи! Јувентус за пола сата у првом полувремену решио дерби са Росонерима и пласирао се у полуфинале купа Италије. Црно-бели из Торина одиграли одлично прво полувреме, мало стали у наставку, али ипак добили Милан - 2:1.

Фудбал 25.01.2017 | 23:20
ИТА - Куп: Пјанић и Дибала срушили Милан!
Два најтрофејнија италијанска клуба овај пут сусрели су се у четвртфиналу Купа, а успешнији су били "бјанконери" и славили 2:1 (2:0).

Ко други него Јувентус! Стара дама се пласирала у полуфинале италијанског купа пошто је вечерас у Торину савладала великог ривала Милан са 2:1 у четвртфиналном окршају и показала да полако, али сигурно поново достиже ону праву форму.

Ако је неко сумњао после пораза у Фиренци пре 10-ак дана у квалитет и мотивисаност изабраника Масимилијана Алегрија вечерас је добио прави одговор. Као што је то био случај и у недељу првенственом окршају против Лација.

А следећи ривал у полуфиналну купа биће још јачи тест за машину из Торина, пошто их је костур жреба намерио на Наполи.

Вечерас је Стара дама поново цео посао завршила већ после уводних пола сада и ставила до знања Милану, па и другим ривалима, да када игра најбоље што уме ипак представља класу више у односу на све остале на Апенинима.

А тандем Пауло Дибала - Миралем Пјанић још једном је демонстрирао сву моћ у офанзивном смислу.

Већ у 10. минуту Дибала је искористио тоталну индолентност одбране Росонера, и онако из окрета, атрактивни закуцао лопту у мрежу немоћног Донаруме.
Од тог тренутка прошло је тек неки 11 минута, а мрежа гостију поново се затресла. Још један сјајан гол дао је Пјанић.

Милан је имао среће што још у првом полувремену није остао са играчем мање, јер је судија опростио црвени картон Јурају Куцки. Ипак, у 54. минуту млади Локатели је морао ван терен, оправдано, због другог жутог картона.

А само минут пре тога Карлос Бака демонстрирао је делић квалитета и доказао да се дефинитивно враћа у голгетерску форму. Ипак, тај гол само је ублажио пораз Росонера којима није помогао ни дебитант Ђорди Деулофеу.

Прелепим голом Карлоса Баке Милан је у 53. минуту смањио на 2:1 и чинило се тада да би "росонери" могли закомпликовати ситуацију. Ипак, непун минут касније, глупост је направио млади Мануел Локатели, који је зарадио други жути картон и искључење.

И са играчем мање, гости су покушавали доћи до изједначења, али нису успели.

Јувентус ће за пласман у финале играти против Наполија, који је јуче минималним резултатом славио против Фиорентине.

На овај начин фудбалери Јувентуса реванширали су се Милану због пораза у претходне два међусобна окршаја, у Серији А и Суперкупу Италије.

КОПА ИТАЛИЈА - ЧЕТВРТФИНАЛЕ:

Јувентус - Милан 2:1 (2:0)
/Дибала 10, Пјанић 21 - Бака 53/

Одиграно у уторак:

Наполи - Фиорентина 1:0 (0:0)
/Каљехон 71/

31. јануара:

Интер - Лацио (20:45)

1. фебруара:

Рома - Ћезена (20:45)

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар