ITA - Kup: Pjanić i Dibala srušili Milan!

Kad je važno, Stara dama ne greši! Adio Milan, na redu je Napoli! Juventus za pola sata u prvom poluvremenu rešio derbi sa Rosonerima i plasirao se u polufinale kupa Italije. Crno-beli iz Torina odigrali odlično prvo poluvreme, malo stali u nastavku, ali ipak dobili Milan - 2:1.

Fudbal 25.01.2017 | 23:20
ITA - Kup: Pjanić i Dibala srušili Milan!
Dva najtrofejnija italijanska kluba ovaj put susreli su se u četvrtfinalu Kupa, a uspešniji su bili "bjankoneri" i slavili 2:1 (2:0).

Ko drugi nego Juventus! Stara dama se plasirala u polufinale italijanskog kupa pošto je večeras u Torinu savladala velikog rivala Milan sa 2:1 u četvrtfinalnom okršaju i pokazala da polako, ali sigurno ponovo dostiže onu pravu formu.

Ako je neko sumnjao posle poraza u Firenci pre 10-ak dana u kvalitet i motivisanost izabranika Masimilijana Alegrija večeras je dobio pravi odgovor. Kao što je to bio slučaj i u nedelju prvenstvenom okršaju protiv Lacija.

A sledeći rival u polufinalnu kupa biće još jači test za mašinu iz Torina, pošto ih je kostur žreba namerio na Napoli.

Večeras je Stara dama ponovo ceo posao završila već posle uvodnih pola sada i stavila do znanja Milanu, pa i drugim rivalima, da kada igra najbolje što ume ipak predstavlja klasu više u odnosu na sve ostale na Apeninima.

A tandem Paulo Dibala - Miralem Pjanić još jednom je demonstrirao svu moć u ofanzivnom smislu.

Već u 10. minutu Dibala je iskoristio totalnu indolentnost odbrane Rosonera, i onako iz okreta, atraktivni zakucao loptu u mrežu nemoćnog Donarume.
Od tog trenutka prošlo je tek neki 11 minuta, a mreža gostiju ponovo se zatresla. Još jedan sjajan gol dao je Pjanić.

Milan je imao sreće što još u prvom poluvremenu nije ostao sa igračem manje, jer je sudija oprostio crveni karton Juraju Kucki. Ipak, u 54. minutu mladi Lokateli je morao van teren, opravdano, zbog drugog žutog kartona.

A samo minut pre toga Karlos Baka demonstrirao je delić kvaliteta i dokazao da se definitivno vraća u golgetersku formu. Ipak, taj gol samo je ublažio poraz Rosonera kojima nije pomogao ni debitant Đordi Deulofeu.

Prelepim golom Karlosa Bake Milan je u 53. minutu smanjio na 2:1 i činilo se tada da bi "rosoneri" mogli zakomplikovati situaciju. Ipak, nepun minut kasnije, glupost je napravio mladi Manuel Lokateli, koji je zaradio drugi žuti karton i isključenje.

I sa igračem manje, gosti su pokušavali doći do izjednačenja, ali nisu uspeli.

Juventus će za plasman u finale igrati protiv Napolija, koji je juče minimalnim rezultatom slavio protiv Fiorentine.

Na ovaj način fudbaleri Juventusa revanširali su se Milanu zbog poraza u prethodne dva međusobna okršaja, u Seriji A i Superkupu Italije.

KOPA ITALIJA - ČETVRTFINALE:

Juventus - Milan 2:1 (2:0)
/Dibala 10, Pjanić 21 - Baka 53/

Odigrano u utorak:

Napoli - Fiorentina 1:0 (0:0)
/Kaljehon 71/

31. januara:

Inter - Lacio (20:45)

1. februara:

Roma - Ćezena (20:45)

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar