КАН: Три "бомбе" - Салах, Мија и Бисума!

Три муње у Африци! Салах одвео Египат у четвртфинале, Мићо отишао кући с бодом у џепу! Гана испустила прво место,Мали испао! Завршена групна фаза Афричког купа нација. Погледајте парове четвртфинала, али и фантастичне голове...

Фудбал 25.01.2017 | 23:10
КАН: Три "бомбе" - Салах, Мија и Бисума!
Египат на Мароко, Гана против Конга. Два последња пара четвртфинала на Афричком купу нације која смо добили у вечерашњој победи Египта над Ганом захваљујући муњиМохамеда Салаха већ у 11. минуту великог дербија Групе Д - 1:0.

Рано вођство Фараона, па и повреда најопаснијег играча Гане Асамое Ђана већ у 41. минуту утакмице, значајно су отежале посао Црним звездама. Египат је знао шта му је чинити. Требало је само одбранити се, јер их је и реми водио даље, додуше са другог места на табели. Прва позиција? Премија. Али заслужили су је Египћани ако ни због чега другог, а оно баш због те Салахове бомбе. Маестралан ударац из слободног ударца са неких 19 метара. Мада је утисак и да је голман Ганме Разак Брима прерано кренуо у погрешну страну.

Погодак Мухамеда Салаха решио је једину дилему!

Репрезентација Египта победник је групе "Д" пошто је у последњем колу савладала директног ривала за прво место, и пропозиције кажу у нокаут фази добила лакшег ривала, "бомбом" фудбалера Роме у 11. минуту.

Дуго се и дуго намештао Салах да изведе овај слободан ударац, али када је "распалио" - голман Разак је био немоћан.

То је био и једини гол на мечу који је Египат добио 1:0.

Са друге стране, у 90. минуту утакмице 44-годишњи (?!) голман Египта Есам Ел-Хадарипоказао је мало више умећа када је парадом зауставио ударац Џордана Ајуа и Фараонима сачувао прво место на табели.

Тај Салахов погодак је по важности свакако био најбитнији детаљ дана на Афричком купу нација, али је по естетском дојаму добио жестоку конкуренцију у сусрету Уганде и Малија, који се надао поразу Египта са којим би могао да, уз победу наравно, дође до пласмана у четвртфинале.

Погледајте...



У другом мечу ове исте групе - Уганда је стигла до свог првог бода још од 1978. године.

Тај бод, који је донео Мија у 70. минуту, и у први мах је "важио" три док га Бисума није поништио у 73., неће много значити овој репрезентацији пошто је испала већ после два кола. Мали је пак имао шансу да прође у наредну фазу, али им је била потребна победа и пораз Египта.

А какви су голови били на овом мечу? Спектакуларни!

Ништа мање лепши од Салаховог...



Подсетимо, репрезентацију Уганде води српски тренер Милутин "Мићо" Средојевић.

ТАБЕЛА: Египат 7, Гана 6, Мали 2, Уганда 1.

Парови четвртфинала:

Буркина Фасо – Тунис (28. јануар)
Египат – Мароко (29. јануар)

Сенегал – Камерун (28. јануар)
ДР Конго - Гана (29. јануар)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар