KAN: Tri "bombe" - Salah, Mija i Bisuma!

Tri munje u Africi! Salah odveo Egipat u četvrtfinale, Mićo otišao kući s bodom u džepu! Gana ispustila prvo mesto,Mali ispao! Završena grupna faza Afričkog kupa nacija. Pogledajte parove četvrtfinala, ali i fantastične golove...

Fudbal 25.01.2017 | 23:10
KAN: Tri "bombe" - Salah, Mija i Bisuma!
Egipat na Maroko, Gana protiv Konga. Dva poslednja para četvrtfinala na Afričkom kupu nacije koja smo dobili u večerašnjoj pobedi Egipta nad Ganom zahvaljujući munjiMohameda Salaha već u 11. minutu velikog derbija Grupe D - 1:0.

Rano vođstvo Faraona, pa i povreda najopasnijeg igrača Gane Asamoe Đana već u 41. minutu utakmice, značajno su otežale posao Crnim zvezdama. Egipat je znao šta mu je činiti. Trebalo je samo odbraniti se, jer ih je i remi vodio dalje, doduše sa drugog mesta na tabeli. Prva pozicija? Premija. Ali zaslužili su je Egipćani ako ni zbog čega drugog, a ono baš zbog te Salahove bombe. Maestralan udarac iz slobodnog udarca sa nekih 19 metara. Mada je utisak i da je golman Ganme Razak Brima prerano krenuo u pogrešnu stranu.

Pogodak Muhameda Salaha rešio je jedinu dilemu!

Reprezentacija Egipta pobednik je grupe "D" pošto je u poslednjem kolu savladala direktnog rivala za prvo mesto, i propozicije kažu u nokaut fazi dobila lakšeg rivala, "bombom" fudbalera Rome u 11. minutu.

Dugo se i dugo nameštao Salah da izvede ovaj slobodan udarac, ali kada je "raspalio" - golman Razak je bio nemoćan.

To je bio i jedini gol na meču koji je Egipat dobio 1:0.

Sa druge strane, u 90. minutu utakmice 44-godišnji (?!) golman Egipta Esam El-Hadaripokazao je malo više umeća kada je paradom zaustavio udarac Džordana Ajua i Faraonima sačuvao prvo mesto na tabeli.

Taj Salahov pogodak je po važnosti svakako bio najbitniji detalj dana na Afričkom kupu nacija, ali je po estetskom dojamu dobio žestoku konkurenciju u susretu Ugande i Malija, koji se nadao porazu Egipta sa kojim bi mogao da, uz pobedu naravno, dođe do plasmana u četvrtfinale.

Pogledajte...



U drugom meču ove iste grupe - Uganda je stigla do svog prvog boda još od 1978. godine.

Taj bod, koji je doneo Mija u 70. minutu, i u prvi mah je "važio" tri dok ga Bisuma nije poništio u 73., neće mnogo značiti ovoj reprezentaciji pošto je ispala već posle dva kola. Mali je pak imao šansu da prođe u narednu fazu, ali im je bila potrebna pobeda i poraz Egipta.

A kakvi su golovi bili na ovom meču? Spektakularni!

Ništa manje lepši od Salahovog...



Podsetimo, reprezentaciju Ugande vodi srpski trener Milutin "Mićo" Sredojević.

TABELA: Egipat 7, Gana 6, Mali 2, Uganda 1.

Parovi četvrtfinala:

Burkina Faso – Tunis (28. januar)
Egipat – Maroko (29. januar)

Senegal – Kamerun (28. januar)
DR Kongo - Gana (29. januar)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar