ШПА - Куп Краља: Атлетико уз Алавес у полуфиналу!

Јануарска трилогија Атлетика и Еибара - 7:2! Јорганџије уз Алавес у полуфиналу Купа краља! Чекају се и преостала два полуфиналиста...

Фудбал 25.01.2017 | 22:00
ШПА - Куп Краља: Атлетико уз Алавес у полуфиналу!
Еибар ће коначно моћи да одмори од Атлетика. Трећи пут у размаку од 18 дана? Превише је кад је преко пута војска Дијега Симеонеа, спремна да угризе, удари, огребе... Додуше, бар вечерас су и Јорганџије могле да подигну стопало са папучице за гас, иако то није лако у њиховим главама. Два гола предности из првог Куп дуела са Еибаром давала су им тај луксуз. Луксуз да Баскима дозволе да макар сачувају достојанство на Ипуруи - 2:2 у лудом другом полувремену реванша четвртфинала Купа краља.

На полувремену - 0:0. У других 45 минута - лудница. Хозе Марија Хименез главом већ у 49. минуту за иницијално вођство гостију из Мадрида, па преокрет Еибара у режији Серђија Енриха и Педра Леона и за крај шмекерски лоб хладнокрвног Хуанфрана преко Јоела за коначних 2:2 и Атлетиков пролаз међу четири најбоља.

Тамо је још од јуче Алавес, а биће и Реал или Селта, односно Барселона или Реал Сосиједад. Атлетико је своје завршио. Знају на "Висенте Калдерону" како се играју Куп такмичења. Знају и кад могу да ривалима дозволе да продишу. Само толико простора вечерас је имао Еибар.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар