ŠPA - Kup Kralja: Atletiko uz Alaves u polufinalu!

Januarska trilogija Atletika i Eibara - 7:2! Jorgandžije uz Alaves u polufinalu Kupa kralja! Čekaju se i preostala dva polufinalista...

Fudbal 25.01.2017 | 22:00
ŠPA - Kup Kralja: Atletiko uz Alaves u polufinalu!
Eibar će konačno moći da odmori od Atletika. Treći put u razmaku od 18 dana? Previše je kad je preko puta vojska Dijega Simeonea, spremna da ugrize, udari, ogrebe... Doduše, bar večeras su i Jorgandžije mogle da podignu stopalo sa papučice za gas, iako to nije lako u njihovim glavama. Dva gola prednosti iz prvog Kup duela sa Eibarom davala su im taj luksuz. Luksuz da Baskima dozvole da makar sačuvaju dostojanstvo na Ipurui - 2:2 u ludom drugom poluvremenu revanša četvrtfinala Kupa kralja.

Na poluvremenu - 0:0. U drugih 45 minuta - ludnica. Hoze Marija Himenez glavom već u 49. minutu za inicijalno vođstvo gostiju iz Madrida, pa preokret Eibara u režiji Serđija Enriha i Pedra Leona i za kraj šmekerski lob hladnokrvnog Huanfrana preko Joela za konačnih 2:2 i Atletikov prolaz među četiri najbolja.

Tamo je još od juče Alaves, a biće i Real ili Selta, odnosno Barselona ili Real Sosijedad. Atletiko je svoje završio. Znaju na "Visente Kalderonu" kako se igraju Kup takmičenja. Znaju i kad mogu da rivalima dozvole da prodišu. Samo toliko prostora večeras je imao Eibar.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar