Лучић-Барони: Све оно лоше што ми се десило...

Хрватска тенисерка Мирјана Лучић-Барони прича најлепшу причу овогодишњег Аустралијан опена, након пласмана у полуфинале.

Тенис 25.01.2017 | 21:40
Лучић-Барони: Све оно лоше што ми се десило...
Тридесетчетворогодишња Хрватица, 79. играчица света поразила је у четвртини финала Ози Опена пету носитељку Чехињу Каролину Плишкову у три сета – 6:4,3:6, 6:4.

Мирјана је славила после 110 минута игре и тако поновила свој најбољи резултат на неком од четири највећа турнира, пошто је 1999. године играла исту фазу и на Вимблдону.

Тада је зауставила чувена Немица Штефи Граф, док ће јој сада ривалка бити боља из дуела између Џоане Конте из Велике Британије и Американке Серене Вилијамс.

"Једног дана ћу испричати своју велику причу и све оно што ми се догодило, али не могу да верујем да сам овде. Преплављена сам емоцијама. Знам да сваком играчу значи да дође до полуфинала, али за мене је посебно. Никада нећу заборавити овај дан и последњих неколико недеља. Све лоше што сам проживела овим је исправљено и учињено да буде добро", зајецала је на терену 'Род Лејвер арене'.

Други полуфинални пар чине Коко Вандервеј и, старија од сестара, Венус Вилијамс.

"Било је немогуће сервирати, морају да промене централни терен. Изузетно је тешко сервирати са те стране, наочаре уопште не помажу. Била сам мирна, нисам бринула ни о чему. Осетила сам мир и ишла по своје ударце".

На питање да ли сада, после 18 година, може да освоји Гренд слем, имала је занимљив одговор.

"Погледајте моје ноге (лист и бутни мишић у завојима). И мој муж мисли да изгледају добро. Биће тешко, али ћу покушати да се опоравим. Желим да останем мирна и уживам. Уживала сам сваку секунду и тако планирам да наставим", закључила је Мирјана Лучић-Барони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар