Lučić-Baroni: Sve ono loše što mi se desilo...

Hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni priča najlepšu priču ovogodišnjeg Australijan opena, nakon plasmana u polufinale.

Tenis 25.01.2017 | 21:40
Lučić-Baroni: Sve ono loše što mi se desilo...
Tridesetčetvorogodišnja Hrvatica, 79. igračica sveta porazila je u četvrtini finala Ozi Opena petu nositeljku Čehinju Karolinu Pliškovu u tri seta – 6:4,3:6, 6:4.

Mirjana je slavila posle 110 minuta igre i tako ponovila svoj najbolji rezultat na nekom od četiri najveća turnira, pošto je 1999. godine igrala istu fazu i na Vimbldonu.

Tada je zaustavila čuvena Nemica Štefi Graf, dok će joj sada rivalka biti bolja iz duela između Džoane Konte iz Velike Britanije i Amerikanke Serene Vilijams.

"Jednog dana ću ispričati svoju veliku priču i sve ono što mi se dogodilo, ali ne mogu da verujem da sam ovde. Preplavljena sam emocijama. Znam da svakom igraču znači da dođe do polufinala, ali za mene je posebno. Nikada neću zaboraviti ovaj dan i poslednjih nekoliko nedelja. Sve loše što sam proživela ovim je ispravljeno i učinjeno da bude dobro", zajecala je na terenu 'Rod Lejver arene'.

Drugi polufinalni par čine Koko Vandervej i, starija od sestara, Venus Vilijams.

"Bilo je nemoguće servirati, moraju da promene centralni teren. Izuzetno je teško servirati sa te strane, naočare uopšte ne pomažu. Bila sam mirna, nisam brinula ni o čemu. Osetila sam mir i išla po svoje udarce".

Na pitanje da li sada, posle 18 godina, može da osvoji Grend slem, imala je zanimljiv odgovor.

"Pogledajte moje noge (list i butni mišić u zavojima). I moj muž misli da izgledaju dobro. Biće teško, ali ću pokušati da se oporavim. Želim da ostanem mirna i uživam. Uživala sam svaku sekundu i tako planiram da nastavim", zaključila je Mirjana Lučić-Baroni.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar