Политички лидери тврде - коалиција је стабилна

"Владајућа коалиција је стабилна и неће бити никаквих смјена као што неки тврде", изјавио је предсједник СДС-а Вукота Говедарица након састанка политичких лидера, чланова Предсједништва и предсједавајућег Савјета министара БиХ и његових замјеника.

Босна и Херцеговина 25.01.2017 | 22:56
Политички лидери тврде - коалиција је стабилна
Говедарица је потврдио да ће СДС анализирати рад својих, не само министара и замјеника, већ свих функционера на нивоу БиХ.

"Не тражимо ничију смјену, како неки тврде. Ми ћемо у редовној страначкој процедури да анализирамо какви су резултати рада сваког појединачно, да видимо хоће ли се нешто поправити и шта је оно гдје нисмо одговорили захтјевима грађана", каже Говедарица. али подвлачи да је то ствар СДС-а.

Говедарица је додао да се често СДС-у и Савезу за промјене пребације одговорност за оно за шта су одговорни неки други. Подсјетио је да је у Савјету министара усаглашено увођење плавог дизела, али је против тога изричито била Влада Републике Српске.

"Договорено је увођење акциза за изградњу путева, али запело је не у Савјету министара, како неки тврде, већ због проблема на релацији Влада Републике Српске-Влада Федерације, јер не могу да се договоре о подјели новца прикупљеног од акциза", истиче Говедарица.

Да би се смириле узавреле политичке страсти и тензије, ПДП је предложио текст радне везије Декларације о којој треба да се изјасне све политичке партије.

"Треба да се уздржимо од разних тужби и апелација и да се фокусирамо на оно што је наш основни циљ. Да се не бавимо прошлошћу, већ да се окренемо ка будућности и ономе што је основна улога власти на свим нивоима. Будућност унутар БиХ, заједнички рад на креирању бољег привредног амбијента, запошљавање младих људи", објашњава предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић сматра да је политичка ситуација у БиХ сложена, али да је добро бар то што има оних који покушавају нешто да промјене. Иванић тврди да је састанак владајуће коалиције имао заједничку поруку.

"Охабрили смо Савјет министара да настави да ради ствари које имају везе са економијом и да се након успјешне посјете Србији окрену и успостављању добрих односа са Загребом. У свим тим сусретима треба да доминирају животне теме од којих користи имају грађани", истиче Иванић, али додаје да постоји пуно изазова који ствари врло брзо могу вратити уназад, а једна од њих је и најава да ће Бошњаци покушати поново пред међународним судом да покрену тужбу против Србије.

То је недопустиво, каже Иванић, и подсјећа да данас у БиХ готово да нема српског политичара који се за нешто не саслушава пред Судом БиХ.

(БН телевизија)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

видо

25.01.2017 21:28

Волио бих да дођу на власт 4 године јер би се Додик одмах након 4 вратио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим-Ман

25.01.2017 21:46

Још једном да поновим. Било која странка и Ко је год и Ко може минимум 8% гласова у било којој опстини у БИХ поздрављам као просперитетну странку/савез... А ако то не могу - обична су таласика и национална клика! Надам се да разумијете Шта хоћу рећи прије него се почну сад јавити они који бране и нападају, они што причају о злочинима, проневјерама криминалу, Алији, Бакиру, Додику, Јасеновцу, Сребреници... Без овог у слова горе нити једна странка - никад - од мене гласа добити неће!

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

25.01.2017 22:04

Ни сам незнас ста си мислио рец а не да ми протумацино :Д У сваком слуцају исцрпно. Дао си све од себе признајем хахахаха

Name

Освит

25.01.2017 22:23

Свели смо Дрзаву на дрзавни апарат и политицаре који имају апсолутну моц над дрзавом а друство у цјелини је препустено стихији анархији и хаосу.Уредена дрзава је уредена привреда,здравство,образовање, култура,са дрзавом и политицарима у функцији сервиса градана и параметрма који одредују јасну равнотезу моци у друству.Дрзава као сврха сама себи или као пуки инструмент криминилазованих структура који је пљацкају, је кратког вијека и траје док траје оно сто су створиле просле генерације и природни ресурси.Ова генерација политицара или као актери и цланови кланова или судионици који овима.првим дају легитимитет довели су ову земљу пред колапс у сваком смислу и политицком и привредном и једино цега су гаранција је рат на овом простору ,пројектовани од стране дјела криминалаца меду њима и без памети осталих да га спријеце.Зато народ нема избора или це макнити ове са власти или це они све нас макнути са ових простора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хиперион

26.01.2017 07:17

Нек сте ви стабилни а остало цемо лако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

26.01.2017 08:11

Ако су нам ови будућа елита и власт....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо

26.01.2017 08:58

Гдје је овај интервју био?? ја не видим овдје нигдје Заставе РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Груја

26.01.2017 09:23

Ови нису РС, они су сзп