Еврокуп: Салетов Бајерн у четвртфиналу! Први тријумф Цедевите!

Швед је машина за давање кошева; Салетов Бајерн у четвртфиналу! Клуб из Подмосковља славио с 85:84 против Улма. Слатка освета и Цедевитин првенац у ТОП 16 фази, Алба сачувала поен... Билан сјајан, Милосављевић солидан. У Загребу 99:83.

Кошарка 25.01.2017 | 21:30
Еврокуп: Салетов Бајерн у четвртфиналу! Први тријумф Цедевите!
Химки игра јако добро ове сезоне, а носилац игре екипе Душка Ивановића је Алексеј Швед. Клуб из предграђа Москве савладао је немачки Улм с 85:84 у неизвесном мечу, а Швед је убацио чак 32 поена уз осам асистенција и четири скока.

Индекс корисности - 37.

Иако је један поен разлике, није то било баш толико неизвесно јер је Химки мање-више држао све под контролом све до самог краја утакмице.

Поред Шведа истакао се и Нобел Бунго Коло који је дао 16 поена и имао шест скокова и једну асистенцију. У редовима Улма истакао се Августин Рубит са 20 пиоена и 10 скокова.

Бајерн Минхен Александра Ђорђевића успешно је пребродио гостовање Лијеткабелису и славио резултатом 78:72 и тако обезбедио играње у четвртфиналу Еврокупа.

По 12 поена у екипи из Минхена дали су Брајс Тејлор, Девин Букер, Антон Гавел и Ник Џонсон. Владимир Лучић је дао седам поена и имао два скока.

Слатка освета и Цедевитин првенац у ТОП 16 фази, Алба сачувала поен... Билан сјајан, Милосављевић солидан.

Ако буде одлучивао међусобни учинак - а мало је вероватно - Алба ће имати предност на основу победе од 93:76 из првог сусрета, али Цедевита је у четвртом колу ТОП 16 фазе Еврокупа макар успела да се реваншира Немцима за тежак пораз у Берлину. У Загребу за поен "скромнијих" 99:83 за хрватског шампиона, који је тако успео да упише првенац у ТОП 16 фази Еврокупа.

Истина, у конкуренцији Уникахе и Малаге тешко да ће и Цедевита и Алба смети да уопште размишљају о четвртфиналу.

Било како, фантастични Миро Билан је са 20 поена био најзаслужнији за победу Цедевите, мада је велику помоћ пре свега имао у Џејмсу Рашаду (19), те Рајану Боутрајту (12) иЛуки Бабићу (13).

На другој страни одскочио је бивши центар Црвене звезде Елмедин Кикановић са 18 кошева и пет скокова, Пејтон Сива је додао 13 уз пет асистенција, а Драган Милосављевић 12 уз шут за три поена 3/4. Имао је и три скока, пет асистенција, али и шест изгубљених лопти,

ЕВРОКУП - РЕЗУЛТАТИ

Уторак:

Хапоел Јерусалим - Зенит 97:81

Среда:

Химки - Улм 85:84

Лијеткабелис - Бајерн Минхен 72:78

Лијетувос Ритас - Нижњи Новгород 99:73

Цедевита - Алба Берлин 99:83

20.30: Фуенлабрада - Локомотива Кубањ
20.30: Валенсија - Уникаха
20.45: Мурсија - Гран Канарија

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар