Evrokup: Saletov Bajern u četvrtfinalu! Prvi trijumf Cedevite!

Šved je mašina za davanje koševa; Saletov Bajern u četvrtfinalu! Klub iz Podmoskovlja slavio s 85:84 protiv Ulma. Slatka osveta i Cedevitin prvenac u TOP 16 fazi, Alba sačuvala poen... Bilan sjajan, Milosavljević solidan. U Zagrebu 99:83.

Košarka 25.01.2017 | 21:30
Evrokup: Saletov Bajern u četvrtfinalu! Prvi trijumf Cedevite!
Himki igra jako dobro ove sezone, a nosilac igre ekipe Duška Ivanovića je Aleksej Šved. Klub iz predgrađa Moskve savladao je nemački Ulm s 85:84 u neizvesnom meču, a Šved je ubacio čak 32 poena uz osam asistencija i četiri skoka.

Indeks korisnosti - 37.

Iako je jedan poen razlike, nije to bilo baš toliko neizvesno jer je Himki manje-više držao sve pod kontrolom sve do samog kraja utakmice.

Pored Šveda istakao se i Nobel Bungo Kolo koji je dao 16 poena i imao šest skokova i jednu asistenciju. U redovima Ulma istakao se Avgustin Rubit sa 20 pioena i 10 skokova.

Bajern Minhen Aleksandra Đorđevića uspešno je prebrodio gostovanje Lijetkabelisu i slavio rezultatom 78:72 i tako obezbedio igranje u četvrtfinalu Evrokupa.

Po 12 poena u ekipi iz Minhena dali su Brajs Tejlor, Devin Buker, Anton Gavel i Nik Džonson. Vladimir Lučić je dao sedam poena i imao dva skoka.

Slatka osveta i Cedevitin prvenac u TOP 16 fazi, Alba sačuvala poen... Bilan sjajan, Milosavljević solidan.

Ako bude odlučivao međusobni učinak - a malo je verovatno - Alba će imati prednost na osnovu pobede od 93:76 iz prvog susreta, ali Cedevita je u četvrtom kolu TOP 16 faze Evrokupa makar uspela da se revanšira Nemcima za težak poraz u Berlinu. U Zagrebu za poen "skromnijih" 99:83 za hrvatskog šampiona, koji je tako uspeo da upiše prvenac u TOP 16 fazi Evrokupa.

Istina, u konkurenciji Unikahe i Malage teško da će i Cedevita i Alba smeti da uopšte razmišljaju o četvrtfinalu.

Bilo kako, fantastični Miro Bilan je sa 20 poena bio najzaslužniji za pobedu Cedevite, mada je veliku pomoć pre svega imao u Džejmsu Rašadu (19), te Rajanu Boutrajtu (12) iLuki Babiću (13).

Na drugoj strani odskočio je bivši centar Crvene zvezde Elmedin Kikanović sa 18 koševa i pet skokova, Pejton Siva je dodao 13 uz pet asistencija, a Dragan Milosavljević 12 uz šut za tri poena 3/4. Imao je i tri skoka, pet asistencija, ali i šest izgubljenih lopti,

EVROKUP - REZULTATI

Utorak:

Hapoel Jerusalim - Zenit 97:81

Sreda:

Himki - Ulm 85:84

Lijetkabelis - Bajern Minhen 72:78

Lijetuvos Ritas - Nižnji Novgorod 99:73

Cedevita - Alba Berlin 99:83

20.30: Fuenlabrada - Lokomotiva Kubanj
20.30: Valensija - Unikaha
20.45: Mursija - Gran Kanarija

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar