Треба радити на животним питањима

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је данас у Сарајеву, након састанка лидера странака коалиције која чини власт на нивоу БиХ, да није било спектакуларних помака, али да је Савјет министара БиХ охрабрен да настави да ради на стварима које се односе на економију.

Босна и Херцеговина 25.01.2017 | 20:30
Треба радити на животним питањима
"Охрабрили смо Савјет министара БиХ да се након успјешне посјете Србији врло брзо окрене успостављању комуникација и са Загребом, и да у томе доминирају животне теме од којих људи имају корист", рекао је Иванић.

Он је упозорио да постоји пуно тема и изазова које ствари могу вратити уназад, те да је евидентна најава да ће бошњачка страна покушати да покрене ревизију тужбе против Србије.

"Сматрам да ће то јако вратити ствари уназад, посебно када нема српског политичара који није на суду. У условима када се говори о добрим односима, а дан након тога треба да услиједи нова тужба која ће вратити регион уназад и онда сигурно не можемо говорити о неком нормалном амбијенту", истакао је Иванић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ је нагласио да је са данашњег састанка позитивно то да постоји спремност да се о свим стварима разговара.

Говорећи о питању страних судија у Уставном суду, Иванић је поновио свој став, истичући да постоје партије које о том питању неће да разговарају.

"Ја сам против страних судија. Али, постоје партије које не желе да отварају ту тему. Прије свега мислим на партије из реда бошњачког народа, јер у свим кључним одлукама стране судије су стајале иза њих", рекао је Иванић.

Он је као примјер навео и одлуку Уставног суда БиХ према којој је уставно имати непопуњен Клуб српског народа у Федерацији БиХ.

Иванић је подсјетио да још није видио приједлог закона о Уставном суду БиХ СНСД-а и ХДЗ-а, те изразио сумњу у могућност да та иницијатива прође.

Кад је ријеч о пасошима и могућности да грађани поново добију књижице без биометријског чипа, Иванић је рекао да је то питање за Савјет министара и Агенцију за идентификациона документа, евиденцију и размјену података.

"Ако је то стварно рјешење - то је морална, људска и професионална катастрофа", напоменуо је предсједавајући Предсједништва БиХ.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нама је дозлогрдило

25.01.2017 19:35

Вама је само тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

25.01.2017 20:00

Иванић је рекао да ништа није договорено и да није било никаквих резултата на састанку. Где сте ви били!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пирмо пирмо

25.01.2017 20:47

Липши магарче док трава не нарасте.Па двадесет пет год. нам то причата а само се бавите национализмом и на њему опстајете у власти.Те нестат ће срба ако....те нестаће бошњака ако ни .....те нестаће хрвата ....... баш ко да смо сви настали 91 год, и ви нас ко ето браните од "некога " и немате времене да се бавите опстанком егзистенцијалном народа а не вјерском. Нестаћемо ми свакако ал од глади. у "својим" државицама а ви правите хацијенде за 6 кољено.Сви вјески објекти су настали-изграђени доласком вас на власт-НАЦИОНАЛИСТА. 91 год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

25.01.2017 20:57

Ви требате радити и поред одредјених тузби. Сад мени неко из улице украде ауто,слупа и ја га нецу тузити да би оно ко фол били добри. Кани се супље Иваницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.01.2017 08:19

Колико нас је коштао службени ауто који је купљен за Младена?

ОДГОВОРИТЕ