Treba raditi na životnim pitanjima

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas u Sarajevu, nakon sastanka lidera stranaka koalicije koja čini vlast na nivou BiH, da nije bilo spektakularnih pomaka, ali da je Savjet ministara BiH ohrabren da nastavi da radi na stvarima koje se odnose na ekonomiju.

Bosna i Hercegovina 25.01.2017 | 20:30
Treba raditi na životnim pitanjima
"Ohrabrili smo Savjet ministara BiH da se nakon uspješne posjete Srbiji vrlo brzo okrene uspostavljanju komunikacija i sa Zagrebom, i da u tome dominiraju životne teme od kojih ljudi imaju korist", rekao je Ivanić.

On je upozorio da postoji puno tema i izazova koje stvari mogu vratiti unazad, te da je evidentna najava da će bošnjačka strana pokušati da pokrene reviziju tužbe protiv Srbije.

"Smatram da će to jako vratiti stvari unazad, posebno kada nema srpskog političara koji nije na sudu. U uslovima kada se govori o dobrim odnosima, a dan nakon toga treba da uslijedi nova tužba koja će vratiti region unazad i onda sigurno ne možemo govoriti o nekom normalnom ambijentu", istakao je Ivanić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je naglasio da je sa današnjeg sastanka pozitivno to da postoji spremnost da se o svim stvarima razgovara.

Govoreći o pitanju stranih sudija u Ustavnom sudu, Ivanić je ponovio svoj stav, ističući da postoje partije koje o tom pitanju neće da razgovaraju.

"Ja sam protiv stranih sudija. Ali, postoje partije koje ne žele da otvaraju tu temu. Prije svega mislim na partije iz reda bošnjačkog naroda, jer u svim ključnim odlukama strane sudije su stajale iza njih", rekao je Ivanić.

On je kao primjer naveo i odluku Ustavnog suda BiH prema kojoj je ustavno imati nepopunjen Klub srpskog naroda u Federaciji BiH.

Ivanić je podsjetio da još nije vidio prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH SNSD-a i HDZ-a, te izrazio sumnju u mogućnost da ta inicijativa prođe.

Kad je riječ o pasošima i mogućnosti da građani ponovo dobiju knjižice bez biometrijskog čipa, Ivanić je rekao da je to pitanje za Savjet ministara i Agenciju za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka.

"Ako je to stvarno rješenje - to je moralna, ljudska i profesionalna katastrofa", napomenuo je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nama je dozlogrdilo

25.01.2017 19:35

Vama je samo tako.

ODGOVORITE
Name

Perica

25.01.2017 20:00

Ivanić je rekao da ništa nije dogovoreno i da nije bilo nikakvih rezultata na sastanku. Gde ste vi bili!?

ODGOVORITE
Name

pirmo pirmo

25.01.2017 20:47

Lipši magarče dok trava ne naraste.Pa dvadeset pet god. nam to pričata a samo se bavite nacionalizmom i na njemu opstajete u vlasti.Te nestat će srba ako....te nestaće bošnjaka ako ni .....te nestaće hrvata ....... baš ko da smo svi nastali 91 god, i vi nas ko eto branite od "nekoga " i nemate vremene da se bavite opstankom egzistencijalnom naroda a ne vjerskom. Nestaćemo mi svakako al od gladi. u "svojim" državicama a vi pravite hacijende za 6 koljeno.Svi vjeski objekti su nastali-izgrađeni dolaskom vas na vlast-NACIONALISTA. 91 god.

ODGOVORITE
Name

Kiki

25.01.2017 20:57

Vi trebate raditi i pored odredjenih tuzbi. Sad meni neko iz ulice ukrade auto,slupa i ja ga necu tuziti da bi ono ko fol bili dobri. Kani se suplje Ivanicu.

ODGOVORITE
Name

Dragan

26.01.2017 08:19

Koliko nas je koštao službeni auto koji je kupljen za Mladena?

ODGOVORITE