Анализа - Талас младих: Стижу неки нови Звездини клинци...!

Шампион има залог за будућност! Показали су то пријатељски мечеви у Словенији, где су заблистали омладинци Романић, Вучићевић, Илић...

Фудбал 27.01.2017 | 11:00
Анализа - Талас младих: Стижу неки нови Звездини клинци...!
Млади фудбалери Звезде су добили прилику да се докажу у Копру и Деканима, а искористили су је на најбољи могући начин. Лазар Романић је три пута тресао мрежу ривала, док се Вучићевић истакао асистенцијама. Доказали су се на првим припремама са сениорима и потврдили су да се на њих у будућности мора озбиљно рачунати.

Истина, ривали црвено-белих су били словеначки друголигаш Анкаран (7:0) и трећелигаш Јадран из Декана (10:0), што није право мерило Звездине снаге, али све у тиму из Љутице Богдана мора да радује начин на који су омладинци приступили тим мечевима. Нису се штедели, играли су као да је у питању првенствена утакмица и голови су последица њиховог залагања. Важно је напоменути и да су црвено-бели на припремама били много ефикаснији када су у тиму били момци који су поникли у клубу.

Звездина деца су потврдила да стручни штаб није погрешио када је одлучио да их прикључи сениорском тиму на припремама у Словенији. У Звезди могу задовољно да трљају руке после ових мечева јер ће наредних година стасавати будући лидери тима. Посебно се то односи на позицију нападача, на којој су црвено-бели кубурили у прошлости. У будућности ће и то бити решено, јер у омладинској школи шампион Србије има рођене стрелце - Романића, Вучићевића, Јовељића.

Посебно се то односи на Лазара Романића, који није без разлога најбољи Звездин омладинац. Лако је три пута затресао мрежу Јадрана и демонстрирао одличан голгетерски инстинкт који га је одликовао и у Омладинској лиги Србије. Имао је велику помоћ и у Вањи Вучићевићу, који га је немилице хранио лоптама. При том се бивши омладинац Чукаричког на првом мечу против Анкарана уписао у стрелце.

Када се на то дода и погодак још једног бисера црвено-белих Луке Илића, лако је закључити да су припреме у Словенији биле и те како успешне за Звездин нови талас. Додајмо и да предводници младе генерације Лука Аџић и Урош Рачић већ играју за први тим. Јасно је да челници црвено-белих наредних година неће морати да размишљају о појачањима, јер имају врхунске играче и у свом омладинском погону.

Фудбалери Звезде ће у петак отпутовати на други део припрема на Кипар, где ће бити скраћен списак играча који ће путовати. Извесно је да на Пафос неће путовати сви омладинци, али ће им рад са првим тимом само убрзати развој.

Распуцане новајлије

Придошлице црвено-белих у зимском прелазном року су такође биле ефикасне на мечевима против Анкарана и Јадрана. Срђан Вујаклија је постигао три гола, колико и Немања Милић. Павков и Сенић су се по једном уписали у листу стрелаца.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар