Analiza - Talas mladih: Stižu neki novi Zvezdini klinci...!

Šampion ima zalog za budućnost! Pokazali su to prijateljski mečevi u Sloveniji, gde su zablistali omladinci Romanić, Vučićević, Ilić...

Fudbal 27.01.2017 | 11:00
Analiza - Talas mladih: Stižu neki novi Zvezdini klinci...!
Mladi fudbaleri Zvezde su dobili priliku da se dokažu u Kopru i Dekanima, a iskoristili su je na najbolji mogući način. Lazar Romanić je tri puta tresao mrežu rivala, dok se Vučićević istakao asistencijama. Dokazali su se na prvim pripremama sa seniorima i potvrdili su da se na njih u budućnosti mora ozbiljno računati.

Istina, rivali crveno-belih su bili slovenački drugoligaš Ankaran (7:0) i trećeligaš Jadran iz Dekana (10:0), što nije pravo merilo Zvezdine snage, ali sve u timu iz Ljutice Bogdana mora da raduje način na koji su omladinci pristupili tim mečevima. Nisu se štedeli, igrali su kao da je u pitanju prvenstvena utakmica i golovi su posledica njihovog zalaganja. Važno je napomenuti i da su crveno-beli na pripremama bili mnogo efikasniji kada su u timu bili momci koji su ponikli u klubu.

Zvezdina deca su potvrdila da stručni štab nije pogrešio kada je odlučio da ih priključi seniorskom timu na pripremama u Sloveniji. U Zvezdi mogu zadovoljno da trljaju ruke posle ovih mečeva jer će narednih godina stasavati budući lideri tima. Posebno se to odnosi na poziciju napadača, na kojoj su crveno-beli kuburili u prošlosti. U budućnosti će i to biti rešeno, jer u omladinskoj školi šampion Srbije ima rođene strelce - Romanića, Vučićevića, Joveljića.

Posebno se to odnosi na Lazara Romanića, koji nije bez razloga najbolji Zvezdin omladinac. Lako je tri puta zatresao mrežu Jadrana i demonstrirao odličan golgeterski instinkt koji ga je odlikovao i u Omladinskoj ligi Srbije. Imao je veliku pomoć i u Vanji Vučićeviću, koji ga je nemilice hranio loptama. Pri tom se bivši omladinac Čukaričkog na prvom meču protiv Ankarana upisao u strelce.

Kada se na to doda i pogodak još jednog bisera crveno-belih Luke Ilića, lako je zaključiti da su pripreme u Sloveniji bile i te kako uspešne za Zvezdin novi talas. Dodajmo i da predvodnici mlade generacije Luka Adžić i Uroš Račić već igraju za prvi tim. Jasno je da čelnici crveno-belih narednih godina neće morati da razmišljaju o pojačanjima, jer imaju vrhunske igrače i u svom omladinskom pogonu.

Fudbaleri Zvezde će u petak otputovati na drugi deo priprema na Kipar, gde će biti skraćen spisak igrača koji će putovati. Izvesno je da na Pafos neće putovati svi omladinci, ali će im rad sa prvim timom samo ubrzati razvoj.

Raspucane novajlije

Pridošlice crveno-belih u zimskom prelaznom roku su takođe bile efikasne na mečevima protiv Ankarana i Jadrana. Srđan Vujaklija je postigao tri gola, koliko i Nemanja Milić. Pavkov i Senić su se po jednom upisali u listu strelaca.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar