АО - Надал: Финале са Федерером?! Ма, пустите ме да уживам у овој побједи!

Рафаел Надал наставља да бриљира у Аустралијан опену, а он сваку победу види као посебан тријумф.

Тенис 25.01.2017 | 18:10
АО - Надал: Финале са Федерером?! Ма, пустите ме да уживам у овој побједи!
У уторак је без већих проблема надиграо трећег играча света Милоша Раонића у три сета за полуфинале у Мелбурну.

"Ово је посебна ствар за мене, јер је у питању Аустралија, и победе над по мом мишљењу врхунским играчима Монфисом, Зверевом, Раонићем. Борио сам се да се вратим на овај ниво, ово ми је врло важно. Пропустио сам неколико ГС због повреда, прошле године сам овде био далеко. Сада сам опет конкурентан", рекао је Надал.

Пре само 20 дана Канађанин га је надиграо у Бризбејну, али је истакао да је Шпанац променио тактику у односу на тај меч.

"Да, тамо сам примао ударце шест, седам метара од основне линије. Одлучио сам да се примакнем. Разговарао сам о томе са (тренерима) Тонијем (Надалом) и Карлосом (Мојом) шта морам да променим. Причали смо о комбинацији ритерна из поља, са основне линије и некада из позадине. Али најбитнија ствар је да сам се осећао добро у пољу, осећао сам да вршим притисак на њега, па сам наставио да останем ту скоро све време. Због тога сам задовољан. У Бризбејну сам био врло близу победе, можда један поен, један ударац од ње. Али нисам то извео. Играо сам превише дефанзивно. Данаса сам био присутан. Покушавао сам да зауставим његове агресивне ударце, да контролишем терен, не губим простор иза основне линије. То ми је важна промена. Свашта може да се догоди на оваквим мечевима. Можеш да победиш или изгубиш због једног поена. У другом сету он је могао да га добије. На крају сам ја. Погодио сам неколико сјајних удараца",објаснио је Надал.

Кључни детаљ меча вероватно је била Раонићева дупла сервис грешка приликом сервиса на меч лопти.

"Никад не размишљам о дуплој сервис грешки ривала, јер ако мислиш о томе, вероватно нећеш бити спреман да вратиш сервис. Он је промашио први сервис, који је ишао ако не грешим 223 км/х. Много сам се намучио да га вратим. Када је сервирао други, нисам очекивао грешку, јер је он одличан сервер. Могу само да кажем хвала Богу на томе. У таквом поену било је врло битно", каже Шпанац.

Од осам полуфиналиста АО у обе конкуренције, шесторо има више од 30 година, а Надал ће играти са јединим мушким полуфиналистом који је још у трећој деценији живота, Григора Димитрова.

"Тако се сада догодило. Нисам мислио о томе. Нама старијима није лакше. Постаје све теже. Мислим да је ту врло добра нова генерација. Пре неколико година је било другачије, али је ту сад неколико одличних клинаца. Биће тешко поновити овако нешто. Сви мисли да је Димитров потенцијални освајач турнира. Мада је стигао овде мало касније него што смо очекивали. Има 26, 27 година. 25? И даље је млад. Али он није нова генерација. Он је играч који је доста година ту. Има невероватан таленат, невероватан потенцијал. Сјајно је почео сезону. Биће ми тешко, надам се и њему. Знам да је пун самопоуздања", каже Шпанац.

Љубитељи тениса надају се новом класику и финалу Надала са Роџером Федерером, који у другом полуфиналу игра са земљаком Станисласом Вавринком.

"Пустите ме да уживам у данашњој победи, пласману у полуфинале. Ово је за мене велика ствар. Добар почетак сезоне. Сада ме чека тежак меч са Димитровом. Мислим да је за тенис сјајно што се Роџер вратио после повреде, након што су многи људи мислили да је завршио. Вратио се и спреман је да освоји опет ГС, опет се бори за највећи турнир. То је сјајно за навијаче јер је Роџер легенда нашег спорта. Срећан сам што је и он ту. Али ја сам концентрисан на своје полуфинале", закључио је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар