AO - Nadal: Finale sa Federerom?! Ma, pustite me da uživam u ovoj pobjedi!

Rafael Nadal nastavlja da briljira u Australijan openu, a on svaku pobedu vidi kao poseban trijumf.

Tenis 25.01.2017 | 18:10
AO - Nadal: Finale sa Federerom?! Ma, pustite me da uživam u ovoj pobjedi!
U utorak je bez većih problema nadigrao trećeg igrača sveta Miloša Raonića u tri seta za polufinale u Melburnu.

"Ovo je posebna stvar za mene, jer je u pitanju Australija, i pobede nad po mom mišljenju vrhunskim igračima Monfisom, Zverevom, Raonićem. Borio sam se da se vratim na ovaj nivo, ovo mi je vrlo važno. Propustio sam nekoliko GS zbog povreda, prošle godine sam ovde bio daleko. Sada sam opet konkurentan", rekao je Nadal.

Pre samo 20 dana Kanađanin ga je nadigrao u Brizbejnu, ali je istakao da je Španac promenio taktiku u odnosu na taj meč.

"Da, tamo sam primao udarce šest, sedam metara od osnovne linije. Odlučio sam da se primaknem. Razgovarao sam o tome sa (trenerima) Tonijem (Nadalom) i Karlosom (Mojom) šta moram da promenim. Pričali smo o kombinaciji riterna iz polja, sa osnovne linije i nekada iz pozadine. Ali najbitnija stvar je da sam se osećao dobro u polju, osećao sam da vršim pritisak na njega, pa sam nastavio da ostanem tu skoro sve vreme. Zbog toga sam zadovoljan. U Brizbejnu sam bio vrlo blizu pobede, možda jedan poen, jedan udarac od nje. Ali nisam to izveo. Igrao sam previše defanzivno. Danasa sam bio prisutan. Pokušavao sam da zaustavim njegove agresivne udarce, da kontrolišem teren, ne gubim prostor iza osnovne linije. To mi je važna promena. Svašta može da se dogodi na ovakvim mečevima. Možeš da pobediš ili izgubiš zbog jednog poena. U drugom setu on je mogao da ga dobije. Na kraju sam ja. Pogodio sam nekoliko sjajnih udaraca",objasnio je Nadal.

Ključni detalj meča verovatno je bila Raonićeva dupla servis greška prilikom servisa na meč lopti.

"Nikad ne razmišljam o duploj servis greški rivala, jer ako misliš o tome, verovatno nećeš biti spreman da vratiš servis. On je promašio prvi servis, koji je išao ako ne grešim 223 km/h. Mnogo sam se namučio da ga vratim. Kada je servirao drugi, nisam očekivao grešku, jer je on odličan server. Mogu samo da kažem hvala Bogu na tome. U takvom poenu bilo je vrlo bitno", kaže Španac.

Od osam polufinalista AO u obe konkurencije, šestoro ima više od 30 godina, a Nadal će igrati sa jedinim muškim polufinalistom koji je još u trećoj deceniji života, Grigora Dimitrova.

"Tako se sada dogodilo. Nisam mislio o tome. Nama starijima nije lakše. Postaje sve teže. Mislim da je tu vrlo dobra nova generacija. Pre nekoliko godina je bilo drugačije, ali je tu sad nekoliko odličnih klinaca. Biće teško ponoviti ovako nešto. Svi misli da je Dimitrov potencijalni osvajač turnira. Mada je stigao ovde malo kasnije nego što smo očekivali. Ima 26, 27 godina. 25? I dalje je mlad. Ali on nije nova generacija. On je igrač koji je dosta godina tu. Ima neverovatan talenat, neverovatan potencijal. Sjajno je počeo sezonu. Biće mi teško, nadam se i njemu. Znam da je pun samopouzdanja", kaže Španac.

Ljubitelji tenisa nadaju se novom klasiku i finalu Nadala sa Rodžerom Federerom, koji u drugom polufinalu igra sa zemljakom Stanislasom Vavrinkom.

"Pustite me da uživam u današnjoj pobedi, plasmanu u polufinale. Ovo je za mene velika stvar. Dobar početak sezone. Sada me čeka težak meč sa Dimitrovom. Mislim da je za tenis sjajno što se Rodžer vratio posle povrede, nakon što su mnogi ljudi mislili da je završio. Vratio se i spreman je da osvoji opet GS, opet se bori za najveći turnir. To je sjajno za navijače jer je Rodžer legenda našeg sporta. Srećan sam što je i on tu. Ali ja sam koncentrisan na svoje polufinale", zaključio je Nadal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar