АО - Димитров: Мој посао овдје још није готов!

Григор Димитров игра најбољи тенис каријере, поновио је свој највећи успех на Грен слему пласманом у полуфинале, али нема намеру да се задовољи тиме.

Тенис 25.01.2017 | 17:10
АО - Димитров: Мој посао овдје још није готов!
Бугарин је изгубио свега два сета у Мелбурну, а сада га чека дуел против Рафаела Надала.

"Осећам да имам потребан алат да наставим још даље. Мој посао овде није готов. Радујем се мечу у петак, мислим да сам спреман. Нема притиска. Имам довољно самопоуздања, физички се осећам сјајно. Из меча у меч ми је све боље. Није битно против кога ћу да играм, нема лакшег ривала, није ни битно ко ће бити. Нема пречица на путу до Грен слема. Ако размишљаш о томе ко ће ти бити противник у полуфиналу, неће бити бити лакше. Мораш да се избориш за то, ко год је противник", рекао је Димитров.

Димитров је две године чекао на пласман у завршницу неког ГС, од 2014. када је стигао до полуфинала Вимблдона.

"Мислим да сада доносим боље одлуке на терену него пре, пре свега у вези са поенима, како играм против одређених тенисера, како се спремам за мечеве. Мале ствари које су важне на терену. Концентрисан сам, ментално сам присутан. Борим се, имам позитиван став на терену. Имам јасне приоритете, знам за шта тренирам", каже Бугарин.

Он је својевремено био најбољи јуниор на свету, али није испунио очекивања након што је постао професионалац.

"Тенис се променио много у међувремену. Мислим да сам први професионални меч играо против Томаша Бердиха. Имао сам 17 година. Било је то у Ротердаму. Победио сам га тада. Имао сам Рафу (Надала) у другом колу. Дошао је после тријумфа овде. Играли смо три сета, био сам одушевљен што сам уопште ту. Биле су ми потребне две године да дођем до Топ 100. Сада је много тога другачија. Волео бих да вам дам пример. Видим данас неке јуниоре. Виши су од 195 центиметара. Имају огромну предност. Имају праве људе у свом тиму. Неки имају психологе, физиотерапеуте, ово, оно. Ја то нисам могао да приуштим до 23-24 године", закључио је Димитров.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар