AO - Dimitrov: Moj posao ovdje još nije gotov!

Grigor Dimitrov igra najbolji tenis karijere, ponovio je svoj najveći uspeh na Gren slemu plasmanom u polufinale, ali nema nameru da se zadovolji time.

Tenis 25.01.2017 | 17:10
AO - Dimitrov: Moj posao ovdje još nije gotov!
Bugarin je izgubio svega dva seta u Melburnu, a sada ga čeka duel protiv Rafaela Nadala.

"Osećam da imam potreban alat da nastavim još dalje. Moj posao ovde nije gotov. Radujem se meču u petak, mislim da sam spreman. Nema pritiska. Imam dovoljno samopouzdanja, fizički se osećam sjajno. Iz meča u meč mi je sve bolje. Nije bitno protiv koga ću da igram, nema lakšeg rivala, nije ni bitno ko će biti. Nema prečica na putu do Gren slema. Ako razmišljaš o tome ko će ti biti protivnik u polufinalu, neće biti biti lakše. Moraš da se izboriš za to, ko god je protivnik", rekao je Dimitrov.

Dimitrov je dve godine čekao na plasman u završnicu nekog GS, od 2014. kada je stigao do polufinala Vimbldona.

"Mislim da sada donosim bolje odluke na terenu nego pre, pre svega u vezi sa poenima, kako igram protiv određenih tenisera, kako se spremam za mečeve. Male stvari koje su važne na terenu. Koncentrisan sam, mentalno sam prisutan. Borim se, imam pozitivan stav na terenu. Imam jasne prioritete, znam za šta treniram", kaže Bugarin.

On je svojevremeno bio najbolji junior na svetu, ali nije ispunio očekivanja nakon što je postao profesionalac.

"Tenis se promenio mnogo u međuvremenu. Mislim da sam prvi profesionalni meč igrao protiv Tomaša Berdiha. Imao sam 17 godina. Bilo je to u Roterdamu. Pobedio sam ga tada. Imao sam Rafu (Nadala) u drugom kolu. Došao je posle trijumfa ovde. Igrali smo tri seta, bio sam oduševljen što sam uopšte tu. Bile su mi potrebne dve godine da dođem do Top 100. Sada je mnogo toga drugačija. Voleo bih da vam dam primer. Vidim danas neke juniore. Viši su od 195 centimetara. Imaju ogromnu prednost. Imaju prave ljude u svom timu. Neki imaju psihologe, fizioterapeute, ovo, ono. Ja to nisam mogao da priuštim do 23-24 godine", zaključio je Dimitrov.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar