Бијељина: У фебруару о смањењу плата

Одлука о смањењу одборничких накнада у Бијељини са 570 на 440 КМ биће разматрана на сједници Скупштина града у четвртак, 2. фебруара, најавио је предсједник Скупштине Славиша Марковић.

Република Српска 25.01.2017 | 13:20
Бијељина: У фебруару о смањењу плата
Након међустраначког састанка који претходи одржавању сједница, Марковић је рекао новинарима да ће усклађивање висине одборничких накнада бити урађено у складу са новим Законом о локалној самоуправи, који предвиђа да накнаде буду до 50 одсто од висине просјечне плате у градској администрацији.

С обзиром на то да је тај просјек у Бијељини 880 КМ, накнаде за 31 градског одборника ће у овој години бити смањене на 440 КМ.

Међу 23 тачке предвиђеног дневног реда је и обезбјеђивање банковних гаранција за експропријацију земљишта за изградњу гасовода Шепак-Бијељина и изградњу насипа за заштиту од поплава.

На првој овогодишњој сједници Скупштине града одборници ће разматрати и годишње извјештаје Центра јавне безбједности Бијељина о стању криминалитета, јавног реда и мира, безбједности саобраћаја и о сузбијању наркоманије.

Једна од важнијих тема која ће бити разматрана је и извјештај о заједничкој комуналној потрошњи у граду и план ове потрошње за ову годину.

Сједница скупштине града Бијељина најављена је за четвртак, 2. фебруара, у 10.00 часова, у згради Градске управе.

БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007

25.01.2017 14:49

Што пре то боље.ни један одборник,својим трудом или радом не доноси бољитак свој заједници.

ОДГОВОРИТЕ