Bijeljina: U februaru o smanjenju plata

Odluka o smanjenju odborničkih naknada u Bijeljini sa 570 na 440 KM biće razmatrana na sjednici Skupština grada u četvrtak, 2. februara, najavio je predsjednik Skupštine Slaviša Marković.

Republika Srpska 25.01.2017 | 13:20
Bijeljina: U februaru o smanjenju plata
Nakon međustranačkog sastanka koji prethodi održavanju sjednica, Marković je rekao novinarima da će usklađivanje visine odborničkih naknada biti urađeno u skladu sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi, koji predviđa da naknade budu do 50 odsto od visine prosječne plate u gradskoj administraciji.

S obzirom na to da je taj prosjek u Bijeljini 880 KM, naknade za 31 gradskog odbornika će u ovoj godini biti smanjene na 440 KM.

Među 23 tačke predviđenog dnevnog reda je i obezbjeđivanje bankovnih garancija za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju gasovoda Šepak-Bijeljina i izgradnju nasipa za zaštitu od poplava.

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Skupštine grada odbornici će razmatrati i godišnje izvještaje Centra javne bezbjednosti Bijeljina o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira, bezbjednosti saobraćaja i o suzbijanju narkomanije.

Jedna od važnijih tema koja će biti razmatrana je i izvještaj o zajedničkoj komunalnoj potrošnji u gradu i plan ove potrošnje za ovu godinu.

Sjednica skupštine grada Bijeljina najavljena je za četvrtak, 2. februara, u 10.00 časova, u zgradi Gradske uprave.

BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

25.01.2017 14:49

Što pre to bolje.ni jedan odbornik,svojim trudom ili radom ne donosi boljitak svoj zajednici.

ODGOVORITE