АО: Препорођени Надал "почистио" Раонића!

Вратио се Рафаел Надал! Шпанац се пласирао у полуфинале Аустралијан опена! Рафаел Надал опет игра моћан тенис. Шпанац се пласирао у полуфинале Аустралијан опена, прво на Грен слему још од Ролан Гароса 2014.године!

Тенис 25.01.2017 | 12:40
АО: Препорођени Надал "почистио" Раонића!
Надал је девети пут надиграо Канађанина Милоша Раонића, почистио га је у Мелбурну са 6:4, 7:6(7), 6:4!.

Шпанац ће у полуфиналу у Мелбурну играти са Бугарином Григором Димитровом. Први полуфинални пар чине Швајцарци Роџер Федерер и Стан Вавринка.

Надал је потпуно надиграо Раонића иако је Канађанин имао 14 ас удараца, десет више од њега. Фантастично је играо ритерн, имао скоро савршен први сервис, те грешио мање од ривала.

Након што је скоро па рутински добио први сет искористивши другу брејк прилику, уследио је кључни други сет у којем је Раонић имао контролу над игром, шест сет лопти, али није имао кључни састојак за победу.

Канађанина је издало најјаче оружје у кључном тренутку, дуплом сервис грешком је испустио да освоји сет, након чега је потпуно посрнуо, што Надал експресно кажњава и стиже до 2-0.

У трећем сету је било јасно да Надал чека тренутак када ће притисак да сломи ривала, и то је дочекао у десетом гему, када одмах користи указану прилику и решава меч.

Његов следећи ривал је Димитров који је изгубио свега два сета на турниру, а у серији је од десет победа у Аустралији ове сезоне.

Биће то њихов девети међусобни окршај, Надал води 7-1, али је последњи припао Бугарину, са убедљивих 6:2, 6:4 у октобру у Пекингу.

Ток меча:

Већ од првог гема Надал је показао Раонићу да ће он диктирати ритам, иако је Канађанин ређао ас ударце, Шпанац је проналазио начин да му угрози сервис.

Пропушта прву брејк шансу у петом гему, али користи другу у седмом за вођство 5:3, а након што Раонић осваја наредни гем, Надал стиже до сервиса за сет, иако је Канађанин до тог тренутка имао шест ас удараца, а он ниједан.

Шпанац не препушта ништа случају, сјајно одиграва наредни гем те без проблема стиже до вођства у сетовима са 6:4.

Изгубљен сет ипак није девастирао Раонића, рутински осваја уводни гем у наредно, а онда врши жесток притисак на сервис Надала. Стиже и до брејк шансе, али Шпанац успева да се одбрани, те после 15 минута борбе стиже до 1:1.

Сет је настављен у истом ритму, Раонић није имао асова као у првом, али је знатно лакше освајао поене, па ни после пет гемова није било брејка, те је Канађанин водио 3:2.

Тако је настављено и у наредним гемовима, постајало је све извесније да је шанса коју је Канађанин пропустио у другом гему била можда кључна за сет, који је деловао све ближи тај-брејку.

То је замало променио Раонић који је био на корак од освајања сета у десетом гему, релативно лако је стигао до две сет лопте, које Надал успева да спаси одличним сервисом и винерима, али греши и даје и трећу шансу Канађанину, међутим, и овај пут исправља своју брљотину и сјајним форхендом враћа меч у егал (5:5).

Уследио је најављени тај-брејк где није било велике промене, играчи су били сигурни на свој сервис, до седмог поена када Раонић стиче предност.

Капитализује је у 5:3, али не користи моментум, Надал одмах узвраћа, али ни Шпанац не успева да преломи, уследио је нови мини-брејк Подгоричанина који стиже до још две сет лопте.

Прву шаље у аут ритерном, потом преузима сервис, али прави дуплу сервис грешку и Надал стиже опет до егала. То је потпуно пореметило Раонића који као да се предао, што искусни Шпанац користи и своју сет лопту одмах претвара у поен за 2-0 у сетовима.

Трећи сет наликвао је претходном, Надал се није много коцкао, чекао је своју шансу после грешке ривала који је играо под све већим притиском, али сервиси нису попуштали.

Лагано су освајали своје сервис гемове, па у првих шест није било ни назнаке за неки брејк (3:3). Настављено је у том ритму до десетог гема, а онда на сцену ступа "бик" са Маљорке.

Дочекао је тренутак слабости Раонића, сјајно му враћа сваки сервис, стиже до три меч лопте и агресивном игром буквално "летећи" по терену користи већ прву за победу и пласман у полуфинала "Ози опена"!

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар