Хрватско чудо Микица! Планета задивљена, у Мелбурну се пише бајка...!

Успела је да се подигне са самог дна после пакла кроз који је прошла...

Тенис 25.01.2017 | 18:20
Хрватско чудо Микица! Планета задивљена, у Мелбурну се пише бајка...!
Тениска планета је задивљена подвигом хрватске ветеранке! Мирјана Лучић-Барони је у 35. години каријере успела да се пласира у своје друго гренд слем полуфинале пошто је јутрос савладала Каролини Плишкову са 6:4, 3:6, 6:4.

Последњи и једини пут до сада је популарна Микица играла у полуфиналу пре чак 17 година када је као тинејџерка заблистала на Вимблдону где ју је зауставила Штефи Граф. Била је тада светска сензација. Међутим, уместо пута ка звездама, уследио је пад у трње. Отац ју је злостављао, морала је да побегне од њега и Хрватске и успела је у томе уз помоћ Горана Иванишевића.

Али да би спасла живот, морала је да жртвује тенис. Није имала новца да настави са врхунским тенисом, падала је на ВТА листи и престала да игра. Годинама је само на телевизији гледала тенис, пре него што је 2010. одлучила да се врати и крене са самог дна играјући турнире најниже категорије.

Стрпљиво и упорно је покушавала да опет изгради тениско име, није одустајала, почела је да бележи неке битне победе као што су били тријумфи над Симоном Халеп или Венус Вилијамс да би у Мелбурну направила чудесан успех и задивила тениску планету. 

Лучићева ће у борби за прво финале на грен слемовима играту против светског броја два Серене Вилијамс, која је елиминисала Британку Џоану Конте 6:2, 6:3. Вилијамсова је играла у свом ритму и сав посао завршила за само 77 минута игре. Други полуфинални пар у Мелбурну чине тенисерке из САД, Венус Вилијамс и Коко Вандервеј.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар