Hrvatsko čudo Mikica! Planeta zadivljena, u Melburnu se piše bajka...!

Uspela je da se podigne sa samog dna posle pakla kroz koji je prošla...

Tenis 25.01.2017 | 18:20
Hrvatsko čudo Mikica! Planeta zadivljena, u Melburnu se piše bajka...!
Teniska planeta je zadivljena podvigom hrvatske veteranke! Mirjana Lučić-Baroni je u 35. godini karijere uspela da se plasira u svoje drugo grend slem polufinale pošto je jutros savladala Karolini Pliškovu sa 6:4, 3:6, 6:4.

Poslednji i jedini put do sada je popularna Mikica igrala u polufinalu pre čak 17 godina kada je kao tinejdžerka zablistala na Vimbldonu gde ju je zaustavila Štefi Graf. Bila je tada svetska senzacija. Međutim, umesto puta ka zvezdama, usledio je pad u trnje. Otac ju je zlostavljao, morala je da pobegne od njega i Hrvatske i uspela je u tome uz pomoć Gorana Ivaniševića.

Ali da bi spasla život, morala je da žrtvuje tenis. Nije imala novca da nastavi sa vrhunskim tenisom, padala je na VTA listi i prestala da igra. Godinama je samo na televiziji gledala tenis, pre nego što je 2010. odlučila da se vrati i krene sa samog dna igrajući turnire najniže kategorije.

Strpljivo i uporno je pokušavala da opet izgradi tenisko ime, nije odustajala, počela je da beleži neke bitne pobede kao što su bili trijumfi nad Simonom Halep ili Venus Vilijams da bi u Melburnu napravila čudesan uspeh i zadivila tenisku planetu. 

Lučićeva će u borbi za prvo finale na gren slemovima igratu protiv svetskog broja dva Serene Vilijams, koja je eliminisala Britanku Džoanu Konte 6:2, 6:3. Vilijamsova je igrala u svom ritmu i sav posao završila za samo 77 minuta igre. Drugi polufinalni par u Melburnu čine teniserke iz SAD, Venus Vilijams i Koko Vandervej.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar