Сјећања - видео... На данашњи дан: Новак вс Роџер, Аустралија 2008. године...

Мало подсећање на дан који је био можда и кључни на Ђоковићевом путу ка тениском трону...

Тенис 25.01.2017 | 17:50
Сјећања - видео... На данашњи дан: Новак вс Роџер, Аустралија 2008. године...
На данашњи дан пре тачно девет година, вољом жреба, односно “костура”, у полуфиналу Аустралијан опена Новак Ђоковић налетео је на тада најбољег светског тенисера, Швајцарца Роџера Федерера. Играо је Новак као “луд” на том турниру, а онда је дошао овај меч који је полако али сигурно наговестио оно што ће се касније десити у тенису - нови светски поредак.

Млади Београђанин, а то је било време пре увођења разних безглутенских дијета, на сјајан начин почистио је Федерера у три сета – 7:5, 6:3, 7:6 и широм отворио врата финала, односно каснијег освајања првог гренд слем трофеја у каријери.

Овај меч трајао је два сата и 27 минута, а Ђоковић, рачунајући и дуел са Швајцарцем, није изгубио ни сет до тада на Аустралијан опену.

“Невероватан је осећај када победиш најбољег тенисера на свету, вероватно највећег свих времена. Веома сам поносан. Било је тешко играти против тако доминантног ривала. Претходних година био је веома успешан у Аустралији, због чега је стекао симпатије навијача. Одушевљен сам начином на који сам се изборио са Федерером”, рекао је Ђоковићпосле тог историјског меча... 



Извор: моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сјецање

25.01.2017 17:33

Само остаје сјецање и никад Никле висе неце имати сансу ни до финала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

28.01.2017 07:02

Да ти знаш,баш да неће имати шансу,човјек је жив,само је мало сјео да одмори.И он је људско биће од крви и меса и треба му одмор од свега.

ОДГОВОРИТЕ