Sjećanja - video... Na današnji dan: Novak vs Rodžer, Australija 2008. godine...

Malo podsećanje na dan koji je bio možda i ključni na Đokovićevom putu ka teniskom tronu...

Tenis 25.01.2017 | 17:50
Sjećanja - video... Na današnji dan: Novak vs Rodžer, Australija 2008. godine...
Na današnji dan pre tačno devet godina, voljom žreba, odnosno “kostura”, u polufinalu Australijan opena Novak Đoković naleteo je na tada najboljeg svetskog tenisera, Švajcarca Rodžera Federera. Igrao je Novak kao “lud” na tom turniru, a onda je došao ovaj meč koji je polako ali sigurno nagovestio ono što će se kasnije desiti u tenisu - novi svetski poredak.

Mladi Beograđanin, a to je bilo vreme pre uvođenja raznih bezglutenskih dijeta, na sjajan način počistio je Federera u tri seta – 7:5, 6:3, 7:6 i širom otvorio vrata finala, odnosno kasnijeg osvajanja prvog grend slem trofeja u karijeri.

Ovaj meč trajao je dva sata i 27 minuta, a Đoković, računajući i duel sa Švajcarcem, nije izgubio ni set do tada na Australijan openu.

“Neverovatan je osećaj kada pobediš najboljeg tenisera na svetu, verovatno najvećeg svih vremena. Veoma sam ponosan. Bilo je teško igrati protiv tako dominantnog rivala. Prethodnih godina bio je veoma uspešan u Australiji, zbog čega je stekao simpatije navijača. Oduševljen sam načinom na koji sam se izborio sa Federerom”, rekao je Đokovićposle tog istorijskog meča... 



Izvor: mozzartsport

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sjecanje

25.01.2017 17:33

Samo ostaje sjecanje i nikad Nikle vise nece imati sansu ni do finala.

ODGOVORITE
Name

M

28.01.2017 07:02

Da ti znaš,baš da neće imati šansu,čovjek je živ,samo je malo sjeo da odmori.I on je ljudsko biće od krvi i mesa i treba mu odmor od svega.

ODGOVORITE