Видео: "Драги Жо-Вилфриде Цонга..."

Жо-Вилфрид Цонга доспео је у центар пажње на прошлогодишњем Аустралиан Опену џентлменским гестом према млађаној сакупљачици лоптица.

Тенис 27.01.2017 | 11:15
Видео: "Драги Жо-Вилфриде Цонга..."
Француз је за време меча другог кола приметио да се Ђулијана бори да суздржи сузе пошто је погодила лоптица.

Одмах је прекинуо меч и помогао девојци да изађе са терена и седне, пошто је приметио и да се тетура, односно да једва стоји на ногама.

Дванаест месеци касније Ђулијана је одлучила да му се захвали пославши му емотивно писмо, образлажући детаљно шта је био проблем тог дана.

"Драги господине Жо-Вилфриде Цонга. Желим да искористим ову прилику и да вам се захвалим јер сте ми помогли да изађем са терена у прошлогодишњем мечу друге рунде. Нисам сигурна да ли ме се сећате, али сам она девојка којој сте помогли.

Такође, истовремено, желим да вам се извиним и за оних неколико пута када сте ми тражили лоптицу, а ја вам је нисам дала или вас нисам приметила да је уопште и тражите. Тих дана сам се борила са вирусом, само што тога нисам била свесна, који ми је стварао вртоглавицу и ошамућеност, а утицао је и на мој вид и слух.

Извињавам вам се јер нисам могла да обављам своје дужности као сакупљача лоптица, на највишем стандарду који тај посао и захтева.

Хвала вам још једном на љубазности коју сте ми исказали. Заиста то ценим, то што сте приметили да ми је потребна помоћ и затим ме отпратили са терена. Желим вам све најбоље у наставку турнира", Ђулијана, сакупљачица лоптица на Аустралиан Опену, број 180.

Цонга је сликао писмо и поделио га на Твитеру, уз захвалницу Ђулијани. Француз је следећег дана завршио учешће на првом Гренд Слему сезоне поразом од Стана Вавринке у четвртини финала.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар