Video: "Dragi Žo-Vilfride Conga..."

Žo-Vilfrid Conga dospeo je u centar pažnje na prošlogodišnjem Australian Openu džentlmenskim gestom prema mlađanoj sakupljačici loptica.

Tenis 27.01.2017 | 11:15
Video: "Dragi Žo-Vilfride Conga..."
Francuz je za vreme meča drugog kola primetio da se Đulijana bori da suzdrži suze pošto je pogodila loptica.

Odmah je prekinuo meč i pomogao devojci da izađe sa terena i sedne, pošto je primetio i da se tetura, odnosno da jedva stoji na nogama.

Dvanaest meseci kasnije Đulijana je odlučila da mu se zahvali poslavši mu emotivno pismo, obrazlažući detaljno šta je bio problem tog dana.

"Dragi gospodine Žo-Vilfride Conga. Želim da iskoristim ovu priliku i da vam se zahvalim jer ste mi pomogli da izađem sa terena u prošlogodišnjem meču druge runde. Nisam sigurna da li me se sećate, ali sam ona devojka kojoj ste pomogli.

Takođe, istovremeno, želim da vam se izvinim i za onih nekoliko puta kada ste mi tražili lopticu, a ja vam je nisam dala ili vas nisam primetila da je uopšte i tražite. Tih dana sam se borila sa virusom, samo što toga nisam bila svesna, koji mi je stvarao vrtoglavicu i ošamućenost, a uticao je i na moj vid i sluh.

Izvinjavam vam se jer nisam mogla da obavljam svoje dužnosti kao sakupljača loptica, na najvišem standardu koji taj posao i zahteva.

Hvala vam još jednom na ljubaznosti koju ste mi iskazali. Zaista to cenim, to što ste primetili da mi je potrebna pomoć i zatim me otpratili sa terena. Želim vam sve najbolje u nastavku turnira", Đulijana, sakupljačica loptica na Australian Openu, broj 180.

Conga je slikao pismo i podelio ga na Tviteru, uz zahvalnicu Đulijani. Francuz je sledećeg dana završio učešće na prvom Grend Slemu sezone porazom od Stana Vavrinke u četvrtini finala.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar