Видео: Руни ипак није срушио рекорд сера Бобија Чарлтона?!

Тони Парк, британски историчар и велики навијач Манчестер Јунајтеда, сматра да Вејн Руни још увек није оборио рекорд сера Бобија Чарлтона.

Фудбал 28.01.2017 | 11:30
Видео: Руни ипак није срушио рекорд сера Бобија Чарлтона?!
'Ваза' је претходног викенда постигао спектакуларан погодак из слободног ударца, за бог Јунајтеда на гостовању Стоук Ситију (1:1), што му је био јубиларни 250. у дресу 'Црвених ђавола'.

Односно, постигао је један више од легенде европског и светског фудбала у дресу тима из Манчестера.

Међутим, Парк каже другачије.

"И даље постоји знак питања над причом о рекорду јер је клуб, из неког разлога, одлучио да игнорише два поготка која је сер Боби дао у Англо-италијанском Купу, у својој последњој утакмици за Јунајтед. Била је то сезона 1972/73, меч против Вероне. Победили смо 4:1 и Чарлтон је дао два гола, што нас доводи до цифре од укупно 251 гола за Манчестер Јунајтед", рекао је Парк.

Споменути Куп освојио је Њукасл Јунајтед, тријумфом над Фиорентином у финалу, а Јунајтед није прошао групу и поред две победе и два ремија.

С друге стране, утакмица са Челсијем 28. априла те године води се као последња коју је Боби Чарлтон одиграо за екипу са 'Театра снова'.

Упркос тврдњи коју је изнео, Тони сматра ипак да је све то ирелевантно.

"Верујем да ће све ово ускоро постати неважно – за неколико мечева, месеци или за колико год.... Верујем да ће Вејн постићи још два гола и самоуверено владати са врха вечне листе најбољих стрелаца", закључио је човек који је последњих пет деценија власник сезонске карте за мечеве најпознатијег британског клуба.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар