Video: Runi ipak nije srušio rekord sera Bobija Čarltona?!

Toni Park, britanski istoričar i veliki navijač Mančester Junajteda, smatra da Vejn Runi još uvek nije oborio rekord sera Bobija Čarltona.

Fudbal 28.01.2017 | 11:30
Video: Runi ipak nije srušio rekord sera Bobija Čarltona?!
'Vaza' je prethodnog vikenda postigao spektakularan pogodak iz slobodnog udarca, za bog Junajteda na gostovanju Stouk Sitiju (1:1), što mu je bio jubilarni 250. u dresu 'Crvenih đavola'.

Odnosno, postigao je jedan više od legende evropskog i svetskog fudbala u dresu tima iz Mančestera.

Međutim, Park kaže drugačije.

"I dalje postoji znak pitanja nad pričom o rekordu jer je klub, iz nekog razloga, odlučio da ignoriše dva pogotka koja je ser Bobi dao u Anglo-italijanskom Kupu, u svojoj poslednjoj utakmici za Junajted. Bila je to sezona 1972/73, meč protiv Verone. Pobedili smo 4:1 i Čarlton je dao dva gola, što nas dovodi do cifre od ukupno 251 gola za Mančester Junajted", rekao je Park.

Spomenuti Kup osvojio je Njukasl Junajted, trijumfom nad Fiorentinom u finalu, a Junajted nije prošao grupu i pored dve pobede i dva remija.

S druge strane, utakmica sa Čelsijem 28. aprila te godine vodi se kao poslednja koju je Bobi Čarlton odigrao za ekipu sa 'Teatra snova'.

Uprkos tvrdnji koju je izneo, Toni smatra ipak da je sve to irelevantno.

"Verujem da će sve ovo uskoro postati nevažno – za nekoliko mečeva, meseci ili za koliko god.... Verujem da će Vejn postići još dva gola i samouvereno vladati sa vrha večne liste najboljih strelaca", zaključio je čovek koji je poslednjih pet decenija vlasnik sezonske karte za mečeve najpoznatijeg britanskog kluba.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar