АО: Серена гази ка 23. ГС титули! И хрватска ветеранка у 1/2-финалу!

Серена Вилијамс наставила је поход ка 23. трофеју на Гренд Слем турнирима. Мирјана Лучић-Барони наставила је са невероватним партијама на Аустралиан Опену, изједначивши највећи успех у каријери када су у питању Грен Слемови.

Тенис 25.01.2017 | 09:10
АО: Серена гази ка 23. ГС титули! И хрватска ветеранка у 1/2-финалу!
Легендарна Американка је у четвртини финала Аустралиан Опена била боља од Џоане Конте из Велике Британије – 6:2, 6:3.

Млађа од сестара Вилијамс пласирала се у своје 10. узастопно полуфинале на једном од четири највећа турнира, тријумфом у два сета после 77 минута игре.

Американка ће за финале играти против сјајне Хрватице Мирјане Лучић-Барони, која је победом над Каролином Плишковом из Чешке наставила да сања у Мелбурну.

Серена је од старта преузела контролу против Конте, да би први сет решила у своју корист после 37 минута и два брејка.

Британка је покушала да одговори у другом делу игре и делимично је успела у томе одузетим сервисом ривалки у трећем гему, али је то било све од ње.

Вилијамс је експресно стигла до 3:3, а онда само постепено додавала гас за коначних 6:3.

Други полуфинални пар чине Коко Вандевеј и Венус Вилијамс.

Уколико стигне до седме титуле на Ози Опену Серена ће се осамити на другом месту вечне листе по броју Гренд Слем трофеја, пошто тренутно дели другу позицију са Штефи Граф са 22 пехара, док ће испред ње остати само Маргарет Корт са два више.

Мирјана Лучић-Барони наставила је са невероватним партијама на Аустралиан Опену, изједначивши највећи успех у каријери када су у питању Грен Слемови.

Тридесетчетворогодишња Хрватица, 79. играчица света поразила је у четвртини финала Ози Опена пету носитељку Чехињу Каролину Плишкову у три сета – 6:4,3:6, 6:4.

Мирјана је славила после 110 минута игре и тако поновила свој најбољи резултат на неком од четири највећа турнира, пошто је 1999. године играла исту фазу и на Вимблдону.

Тада је зауставила чувена Немица Штефи Граф, док ће јој сада ривалка бити боља из дуела између Џоане Конте из Велике Британије и Американке Серене Вилијамс.

Други полуфинални пар чине Коко Вандервеј и, старија од сестара, Венус Вилијамс.

Иако је Плишкова била та која је прва стигла до брејка, Лучић-Барони се брзо консолидовала, тачније није ни губила фокус, па је заостатак од 2:1 убрзо претворила у изненађење, а потом, после новог одузетог сервиса ривалки, и у вођство у сетовима.

Старт друге фазе сусрета донео нам је два узастопна гема за Хрватицу, међутим – сада је Чехиња била та која је имала одговор.

Одмах је узварила рибрејком, затим је направила још један, али је то тек био почетак узбуђењима. До краја сета видели смо још толико брејкова, а кључан је био онај на 5:3 за Каролину, односно за изједначење и одлучујући сегмент окршаја.

Обе играчице имале су мање проблеме по јаком сунцу, Плишкова је затражила медицински тајм-аут, Лучић-Барони је, поред тајм-аута, одлазила у свлачионицу, а ни трећи сет није био ништа мање узбудљив.

Почео је са нова три везана брејка, један више направила је Мирјана за рану предност, али се Каролина није предавала. Узватила је на 3:3 и деловало је да је успела да уведе меч у неизвесну завршницу. Ипак, то није био случај.

Лучић-Барони је искусно сачекала своју шансу, напала и прву, од три нове везане шансе, претворила у брејк и 5:4. Остала је концентрисана, ништа није препуштала случају, па је убрзо могла да почне са великим слављем.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар