AO: Serena gazi ka 23. GS tituli! I hrvatska veteranka u 1/2-finalu!

Serena Vilijams nastavila je pohod ka 23. trofeju na Grend Slem turnirima. Mirjana Lučić-Baroni nastavila je sa neverovatnim partijama na Australian Openu, izjednačivši najveći uspeh u karijeri kada su u pitanju Gren Slemovi.

Tenis 25.01.2017 | 09:10
AO: Serena gazi ka 23. GS tituli! I hrvatska veteranka u 1/2-finalu!
Legendarna Amerikanka je u četvrtini finala Australian Opena bila bolja od Džoane Konte iz Velike Britanije – 6:2, 6:3.

Mlađa od sestara Vilijams plasirala se u svoje 10. uzastopno polufinale na jednom od četiri najveća turnira, trijumfom u dva seta posle 77 minuta igre.

Amerikanka će za finale igrati protiv sjajne Hrvatice Mirjane Lučić-Baroni, koja je pobedom nad Karolinom Pliškovom iz Češke nastavila da sanja u Melburnu.

Serena je od starta preuzela kontrolu protiv Konte, da bi prvi set rešila u svoju korist posle 37 minuta i dva brejka.

Britanka je pokušala da odgovori u drugom delu igre i delimično je uspela u tome oduzetim servisom rivalki u trećem gemu, ali je to bilo sve od nje.

Vilijams je ekspresno stigla do 3:3, a onda samo postepeno dodavala gas za konačnih 6:3.

Drugi polufinalni par čine Koko Vandevej i Venus Vilijams.

Ukoliko stigne do sedme titule na Ozi Openu Serena će se osamiti na drugom mestu večne liste po broju Grend Slem trofeja, pošto trenutno deli drugu poziciju sa Štefi Graf sa 22 pehara, dok će ispred nje ostati samo Margaret Kort sa dva više.

Mirjana Lučić-Baroni nastavila je sa neverovatnim partijama na Australian Openu, izjednačivši najveći uspeh u karijeri kada su u pitanju Gren Slemovi.

Tridesetčetvorogodišnja Hrvatica, 79. igračica sveta porazila je u četvrtini finala Ozi Opena petu nositeljku Čehinju Karolinu Pliškovu u tri seta – 6:4,3:6, 6:4.

Mirjana je slavila posle 110 minuta igre i tako ponovila svoj najbolji rezultat na nekom od četiri najveća turnira, pošto je 1999. godine igrala istu fazu i na Vimbldonu.

Tada je zaustavila čuvena Nemica Štefi Graf, dok će joj sada rivalka biti bolja iz duela između Džoane Konte iz Velike Britanije i Amerikanke Serene Vilijams.

Drugi polufinalni par čine Koko Vandervej i, starija od sestara, Venus Vilijams.

Iako je Pliškova bila ta koja je prva stigla do brejka, Lučić-Baroni se brzo konsolidovala, tačnije nije ni gubila fokus, pa je zaostatak od 2:1 ubrzo pretvorila u iznenađenje, a potom, posle novog oduzetog servisa rivalki, i u vođstvo u setovima.

Start druge faze susreta doneo nam je dva uzastopna gema za Hrvaticu, međutim – sada je Čehinja bila ta koja je imala odgovor.

Odmah je uzvarila ribrejkom, zatim je napravila još jedan, ali je to tek bio početak uzbuđenjima. Do kraja seta videli smo još toliko brejkova, a ključan je bio onaj na 5:3 za Karolinu, odnosno za izjednačenje i odlučujući segment okršaja.

Obe igračice imale su manje probleme po jakom suncu, Pliškova je zatražila medicinski tajm-aut, Lučić-Baroni je, pored tajm-auta, odlazila u svlačionicu, a ni treći set nije bio ništa manje uzbudljiv.

Počeo je sa nova tri vezana brejka, jedan više napravila je Mirjana za ranu prednost, ali se Karolina nije predavala. Uzvatila je na 3:3 i delovalo je da je uspela da uvede meč u neizvesnu završnicu. Ipak, to nije bio slučaj.

Lučić-Baroni je iskusno sačekala svoju šansu, napala i prvu, od tri nove vezane šanse, pretvorila u brejk i 5:4. Ostala je koncentrisana, ništa nije prepuštala slučaju, pa je ubrzo mogla da počne sa velikim slavljem.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar