Бијељина: 21. вијек, а нема расвјете

Становници Бијељине незадовољни су због чињенице да улице у којима живе нису освјетљене ноћу, а како ствари стоје на рјешавање овог проблема мораће да сачекају још неко вријеме.

Република Српска 25.01.2017 | 07:49
Бијељина: 21. вијек, а нема расвјете
Мајевичка улица налази се у ужем центру града. Једна је од најпрометнијих улица, али како није довољно освјетљена, пролазак овом улицом може да буде веома непријатан, поготово у зимским мјесецима када се рано смркне.

Без одговора када би овај проблем могао бити ријешен, у Градској управи истичу да је улична расвета у овој улици дјелимично реконструисана након заврштека изградње канализације.

“Остало је неких 200 метара улице да се поставе нови стубови јавне расвете. Међутим, и тај дио улице није у потпуном мраку. Постоје двије светиљке, тзв. старе висилице које освјетљавају тај дио. Није довољна свјетлост, али ипак постоји нека освјетљеност у том мрачном дијелу”, каже за БН телевизију Богдан Тадић, самостални стручни сарадник за јавну расвету и семафоре.



Већ дуже вријеме у мраку је и насеље Интергај гдје јавна расвета не може да функционише зато што су улице у приватном власништву. У игри ко је за шта надлежан, цех плаћају грађани.

У Градској управи истичу да се воде преговори са власником да улице постану јавно добро и да су близу договора. То нам је у телефонском разговору потврдио и сам власник. Да ли ће становницима Интергаја синути свјетло, остаје да се види.

Такође, остаје још један проблем који се односи на дио Улице Иве Андрића од чувеног дуда до почетка насеља Интергај који је јавно добро, али ипак на њему не функционише јавна расвета. Ријеч је о веома уској, али ипак прометној улици којом пролази велики број дјеце на путу до Основне школе “Кнез Иво од Семберије”.

Становници овог насеља потписали су петицију и обратили се захтјевом Градској управи да се овај проблем ријеши.

“Као што видите у 21. вијеку у првој зони града имамо зону сумрака. Ова мала улица је постала значајна за цијело Интергај насеље, јер том уличицом прије свега дјеца иду у школу и веома је уска, два аута не могу нормално да се мимоиђу”, каже за БН телевизију Биљана Ранкић, која је иницирала да се проблем расвете ријеши.



Док чекају званично рјешење из Градске управе, сазнајемо да је стара расвјета неупотребљива, да је нову немогуће поставити у тој улици, јер би се она још више сузила, те да је једини начин да се ово питање ријеши експропријација земљишта, што је становницима раније и предлагано.

“Изразили смо спремност да откупимо дио земљишта, да проширимо улицу са обје стране, али нажалост нисмо наишли на разумијевање становника тог дијела насеља”, каже за БН телевизију Томица Стојановић, начелник Одјељење за стамбено-комуналне послове у Бијељини.

Тако би проблем могао бити ријешен по убрзаној процедури. Званична би била дуготрајна, јер се ништа не би могло без регулационог плана, утврђивања општег интереса, па у случају непостизања договора о ескпропријацији о вриједности исплате тог дијела земљишта одлучивао би суд. Све то продужава рок. А мрак остаје, са њим и страх.



БН телевизија

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

тамни вилајет

25.01.2017 07:11

Што се чудите ? Босна је одувијек била Андрићев "тамни вилајет", али у сваком смислу те ријечи. Није само ово насеље у мраку, неосвијетљен, јер и центар града је у мраку. Док се силним радницима градске управе подијеле, и то редовно, без кашњења, плате, топли оброк, регрес, зимница и огрев, шта остаје за остало.Док се исплате , питај Бога, колике плате/ накнаде многим савјетницима градоначелника, шта остаје за остало.Ужас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бз

25.01.2017 07:37

Еј мој граде када Томица управљ и полако тоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саво

25.01.2017 07:53

Телефонија Видаковић и Томица Стојановић само слажу кеш да не повјерујеш иду једни другима на Крсну Славу

Name

ДОМИ

25.01.2017 08:03

ПОД ХИТНО ВРАТИТИ ИМЕ ГРАД!! ОВО ЈЕ КАСАБА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

25.01.2017 08:28

А шта хоћете??? Гласајте за мићу и његове јањичаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко Немирко

25.01.2017 15:23

Ти бањалуцан гледај своја посла. Имас ли гријање у Бањалуци? Иди сетај по парку ово је за одрасле.

Name

Мирјана

25.01.2017 20:43

Цовјек из Бл је потпуно у праву а ти води мицу куци ако ти је добар

Name

Док

25.01.2017 08:41

Али су зато села освијетљена! У Граду, бар оне улице којима дјеца иду у школу, морају бити освијетљене, превасходно због безбједности дјеце! Па у тој Мајевичкој улици, претходних година, три пјешака су смртно страдала, највише због неосвијетљености. Пјешачки прелази су тешко уочљиви, вертикалне сигнализације нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

25.01.2017 08:48

Имацемо ми такви дана у рикверцу смо ми свакако културно економски и сваком другом погледу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фини

25.01.2017 08:51

Гласали сте па ГЛЕДАЈТЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

25.01.2017 09:14

Wелцоме то ПЦ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

25.01.2017 09:18

Мићина вила на Јахорини сија у најбољем сјају. Гости се смјењују а еври лијежу на рачун. Кога брига за Бијељином, село остаје село.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лединци

25.01.2017 09:38

Не брините ништа драги суграђани. Ето Миће и Томице са фењерима. Сад ћр то они одмах да освијетле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxо

25.01.2017 09:39

какво је стање Привреде у будзета поцеце гасити и гдје има расвјету. А неразумијем сто се људи буне, многи немају ни расвјету ни код приватних куца јер коста пара а кад треба као неко други да плаца онда хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селендра

25.01.2017 10:04

Којем "стручњаку" је дошла идеја да Бијељини додијели титулу града?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

26.01.2017 11:29

До јуце није била средена ни канализација.

Name

бск

29.01.2017 11:09

Стока незадавољна ста су имали прије пар година ста сте имали прије Мице упоредите слике града сада и пре Мице па це да видите

ОДГОВОРИТЕ