Оскар: Мерил Стрип 20. пут номинована

Мерил Стрип је номинована у категорији најбоље главне глумице за улогу у филму "Флоренс Фостер Јенкинс", у којем игра њујоршку богаташицу која постаје оперска певачица иако не уме да пева.

Свијет 25.01.2017 | 07:41
Оскар: Мерил Стрип 20. пут номинована
Славна глумица до сада је 16 пута номинована за најбољу главну женску улогу и четири пута за споредну, а по броју номинација одавно је постала рекордер, оставивши иза себе Кетрин Хепберн и Џека Николсона, који су номиновани по 12 пута, као и Бет Дејвис и Лоренса Оливијеа.
 
Она је поводом 20. номинације на Твитеру поставила кратак видео-снимак из једног од својих ранијих филмова на којем се види како игра од радости.

Мерил Стрип (67), коју многи сматрају најбољом глумицом генерације, такође држи рекорд и са 30 номинација за Златни глобус, а на овогодишњој додели тог признања добила је награду "Сесил Б. Де Мил" за животно дело.

Њена поновна номинација за Оскара изазвала је одушевљење на друштвеним мрежама, а многи су написали да је тиме демантовала тврдње америчког председника Доналда Трампа да је "прецењена".

Стрип је на додели Златних глобуса критиковала Трампа, након чега ју је он на Твитеру назвао "једном од најпрецењенијих глумица у Холивуду" и "лакејем Хилари Клинтон".

Она је први пут номинована за Оскара 1979. године, а освојила је три златне статуе - за споредну женску улогу у филму "Крејмер против Крејмера" (1980) и најбољу главну глумицу у филмовима "Софијин избор" (1983) и "Челична лејди" (2012).

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

25.01.2017 09:04

Значи, ко више попљује Трампа биће номинован за оскара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако јее

25.01.2017 10:30

Аха, пљује по Трампу јос од 70-их година прослог вијека. Досад га је била попљувала 19 пута. Ево и јубиларни двадесети..

Name

Фм

25.01.2017 11:10

Срео сам је (или видио) на прослогодисњем берлинском Фестивалу. Уопсте зену нисам препознао. Али уопсте, много је старија него сто изгледа на сликама или тв, јос је вјероватно била дотјерана. Дивна глумица. Али има грозне,уске, ставове.

ОДГОВОРИТЕ