Oskar: Meril Strip 20. put nominovana

Meril Strip je nominovana u kategoriji najbolje glavne glumice za ulogu u filmu "Florens Foster Jenkins", u kojem igra njujoršku bogatašicu koja postaje operska pevačica iako ne ume da peva.

Svijet 25.01.2017 | 07:41
Oskar: Meril Strip 20. put nominovana
Slavna glumica do sada je 16 puta nominovana za najbolju glavnu žensku ulogu i četiri puta za sporednu, a po broju nominacija odavno je postala rekorder, ostavivši iza sebe Ketrin Hepbern i Džeka Nikolsona, koji su nominovani po 12 puta, kao i Bet Dejvis i Lorensa Olivijea.
 
Ona je povodom 20. nominacije na Tviteru postavila kratak video-snimak iz jednog od svojih ranijih filmova na kojem se vidi kako igra od radosti.

Meril Strip (67), koju mnogi smatraju najboljom glumicom generacije, takođe drži rekord i sa 30 nominacija za Zlatni globus, a na ovogodišnjoj dodeli tog priznanja dobila je nagradu "Sesil B. De Mil" za životno delo.

Njena ponovna nominacija za Oskara izazvala je oduševljenje na društvenim mrežama, a mnogi su napisali da je time demantovala tvrdnje američkog predsednika Donalda Trampa da je "precenjena".

Strip je na dodeli Zlatnih globusa kritikovala Trampa, nakon čega ju je on na Tviteru nazvao "jednom od najprecenjenijih glumica u Holivudu" i "lakejem Hilari Klinton".

Ona je prvi put nominovana za Oskara 1979. godine, a osvojila je tri zlatne statue - za sporednu žensku ulogu u filmu "Krejmer protiv Krejmera" (1980) i najbolju glavnu glumicu u filmovima "Sofijin izbor" (1983) i "Čelična lejdi" (2012).

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

25.01.2017 09:04

Znači, ko više popljuje Trampa biće nominovan za oskara.

ODGOVORITE
Name

Tako jee

25.01.2017 10:30

Aha, pljuje po Trampu jos od 70-ih godina proslog vijeka. Dosad ga je bila popljuvala 19 puta. Evo i jubilarni dvadeseti..

Name

Fm

25.01.2017 11:10

Sreo sam je (ili vidio) na proslogodisnjem berlinskom Festivalu. Uopste zenu nisam prepoznao. Ali uopste, mnogo je starija nego sto izgleda na slikama ili tv, jos je vjerovatno bila dotjerana. Divna glumica. Ali ima grozne,uske, stavove.

ODGOVORITE