Родик Федереру: Имаш среће што сам се повукао!

Енди Родик, бивши први рекет света и освајач УС Опена, каже да Роџер Федерер има среће јер се он повукао.

Тенис 25.01.2017 | 19:40
Родик Федереру: Имаш среће што сам се повукао!
"Победио сам га прошли пут. Има среће што сам се повукао", рекао је Родик на конференцији за новинаре поводом најаве његовог уласка у Кућу славних, а није прошло превише времена пре него што је уследио одоговор Швајцарца.

"Нас двојица се увек шалимо... Ако се не варам, он је добио последњи меч који смо играли, а ја сам добио први, па је све између некако мутно", одговорио је Федерер уз осмех.

Њих двојица одиграли су неколико заиста спектакуларних мечева, али је Роџер тај који има огромну предност у међусобним дуелима – 21-3.

"Чудно је кад са неким делиш толико историје. Временом, које није кратко, то постане део вас. Срећан сам јер један део онога што ме дефинише чини неко толико поштован, отмен и добро људско биће као што је Роџер. Било би ми доста теже да чујем да је особа која ме је 'уништавала' на терену нема толико 'моралне подлоге' као Федерер", каже Енди.

И док Родик ужива у пензији и чека церемонију пријема међу бесмртинке, Роџер се налази на два корака до свог 18. Гренд Слем трофеја – пошто ће у полуфиналу Аустралиан Опена играти са земљаком Станом Вавринком.

"Шта Роџер успева и постиже са 35 година... Знам да сви причају о томе. Сви овде ће причати о томе, он је саставни део свих прића, сви пишу о њему, а тако ће бити до краја турнира. Опет, не знам ни да ли је то довољно јер ово што он ради је невероватно", закључио је Американац, а Роџер му ни овога пута није остао дужан.

"Јако сам узбуђен због њега, сматрам да је он сјајан момак, огроман играч у историји нашег спорта. Заслужио је све, а ја сам увек срећан када видим да моји стари пријатељи постају становници Куће славе. То је веома кул за њега, а мене чини супер срећним", истакао је Роџер, док је на Твитеру поделио Ендијеву слику уз натпис – 'Шеф. Легенда. Отац. Муж. Род. Честитам на пријему у Кућу славних, веома сам срећан због тебе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар