Rodik Federeru: Imaš sreće što sam se povukao!

Endi Rodik, bivši prvi reket sveta i osvajač US Opena, kaže da Rodžer Federer ima sreće jer se on povukao.

Tenis 25.01.2017 | 19:40
Rodik Federeru: Imaš sreće što sam se povukao!
"Pobedio sam ga prošli put. Ima sreće što sam se povukao", rekao je Rodik na konferenciji za novinare povodom najave njegovog ulaska u Kuću slavnih, a nije prošlo previše vremena pre nego što je usledio odogovor Švajcarca.

"Nas dvojica se uvek šalimo... Ako se ne varam, on je dobio poslednji meč koji smo igrali, a ja sam dobio prvi, pa je sve između nekako mutno", odgovorio je Federer uz osmeh.

Njih dvojica odigrali su nekoliko zaista spektakularnih mečeva, ali je Rodžer taj koji ima ogromnu prednost u međusobnim duelima – 21-3.

"Čudno je kad sa nekim deliš toliko istorije. Vremenom, koje nije kratko, to postane deo vas. Srećan sam jer jedan deo onoga što me definiše čini neko toliko poštovan, otmen i dobro ljudsko biće kao što je Rodžer. Bilo bi mi dosta teže da čujem da je osoba koja me je 'uništavala' na terenu nema toliko 'moralne podloge' kao Federer", kaže Endi.

I dok Rodik uživa u penziji i čeka ceremoniju prijema među besmrtinke, Rodžer se nalazi na dva koraka do svog 18. Grend Slem trofeja – pošto će u polufinalu Australian Opena igrati sa zemljakom Stanom Vavrinkom.

"Šta Rodžer uspeva i postiže sa 35 godina... Znam da svi pričaju o tome. Svi ovde će pričati o tome, on je sastavni deo svih prića, svi pišu o njemu, a tako će biti do kraja turnira. Opet, ne znam ni da li je to dovoljno jer ovo što on radi je neverovatno", zaključio je Amerikanac, a Rodžer mu ni ovoga puta nije ostao dužan.

"Jako sam uzbuđen zbog njega, smatram da je on sjajan momak, ogroman igrač u istoriji našeg sporta. Zaslužio je sve, a ja sam uvek srećan kada vidim da moji stari prijatelji postaju stanovnici Kuće slave. To je veoma kul za njega, a mene čini super srećnim", istakao je Rodžer, dok je na Tviteru podelio Endijevu sliku uz natpis – 'Šef. Legenda. Otac. Muž. Rod. Čestitam na prijemu u Kuću slavnih, veoma sam srećan zbog tebe.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar