ИТА - Куп: Наполи преко Фиорентине до полуфинала!

Љубичасто није у моди на Сан Паолу! Наполијева 2017. као из сна и полуфинале купа! Фудбалери Наполија први су полуфиналисти Копа Италија савладавши Фиорентину минималним резултатом 1:0 (0:0). 

Фудбал 24.01.2017 | 23:30
ИТА - Куп: Наполи преко Фиорентине до полуфинала!
Година за нама из Наполијевог угла завршила се спектакуларном голеадом против Фјорентине на Артемио Франкију (3:3). А она је само најавила оно што је мало ко на Сан Паолу очекивао - почетак 2017. као из сна! Пет утакмица - пет рецки. Сампдорија, Специја, Пескара, Милан и вечерас Фјорентина. И то за пролаз у полуфинале државног купа, где ће ударити на победника дуела Милана и Јувентуса - 1:0.

Бајка којој краја нема. После велике кризе која је уследила онда када је Аркадијуш Милик доживео тешку повреду, Маурицио Сариуспео је да подигне екипу из велике летаргије, посложи све коцкице на своје место и уведе их у серију од 15 утакмица без пораза. Самопоуздање се градило из утакмице у утакмицу, а то је довело до тога да и против Виоле Наполитанци одиграју чврст меч, без превише залетања, сигурно и готово рутински обезбеде победу. 

Видели су навијачи на Сан Паолу Леонарда Паволетија у првој постави, али и Каљехонов хируршки прецизан хитац главом у 71. минуту, на асистенцију капитена Марека Хамшика, вредан победе и проласка међу четири најбоља тима на Чизми. 

Теже од очекиваног, Наполи је стигао међу четири најбоља тима најмасовнијег такмичења на Апенинима. На путу до финала и прилике да се боре за тројеф стајаће им побједник дуела између Милана и Јувентуса.

Једини погодак на утакмици у уторак увече на стадиону "Сао Паоло" постигнут је у 71. минуту кад је на асистенцију Марека Хамшика мрежу гостију из Фиренце главом погодио Хозе Каљехон.



Тим Мауриција Сарија је у финишу меча остао са десеторицом због два жута картона Албанца Елсејда Хисаја.

Све је урадио Паоло Соуза да Виолу пробуди и уведе сусрет у драматичан финиш. Драме јесте било, али не и гола за изједначење. Зато, јесу пала два црвена картона, у последњим тренуцима меча. На једној страни Хисај, на другој Оливера.

Али, било је то у тренуцима када је Наполи већ једном руком приграбио тријумф. 

Српски фудбалер Никола Максимовић одиграо је свих 90 минута за екипу под Везувом, баш као и Ненад Томовић за Фиорентину.

Подсјетимо, титулу у Купу брани торински Јувентус, који је у прошлогодишњем финалу савладао Милан, који ће у сриједу увече на "Сан Сиру" имати прилику да се ревашира "Старој дами" и да јој скине круну у овом такмичењу.

КОПА ИТАЛИЈА, ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Наполи - Фиорентина 1:0 (0:0)
/Каљехон 71/

Јувентус - Милан (сриједа, 20.45)

Интер - Лацио (31. јануар, 20.45)

Рома - Ћезена (1. фебуар, 20.45)

ОСВАЈАЧИ КУПА ИТАЛИЈЕ:
11 - Јувентус
9 - Рома
7 - Интер
6 - Фиорентина, Лацио
5 - Торино, Милан, Наполи
4 - Сампдорија
3 - Парма
2 - Болоња
1 - Вићенца, Аталанта, Венеција, Ђенова, Вадо

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар