ITA - Kup: Napoli preko Fiorentine do polufinala!

Ljubičasto nije u modi na San Paolu! Napolijeva 2017. kao iz sna i polufinale kupa! Fudbaleri Napolija prvi su polufinalisti Kopa Italija savladavši Fiorentinu minimalnim rezultatom 1:0 (0:0). 

Fudbal 24.01.2017 | 23:30
ITA - Kup: Napoli preko Fiorentine do polufinala!
Godina za nama iz Napolijevog ugla završila se spektakularnom goleadom protiv Fjorentine na Artemio Frankiju (3:3). A ona je samo najavila ono što je malo ko na San Paolu očekivao - početak 2017. kao iz sna! Pet utakmica - pet recki. Sampdorija, Specija, Peskara, Milan i večeras Fjorentina. I to za prolaz u polufinale državnog kupa, gde će udariti na pobednika duela Milana i Juventusa - 1:0.

Bajka kojoj kraja nema. Posle velike krize koja je usledila onda kada je Arkadijuš Milik doživeo tešku povredu, Mauricio Sariuspeo je da podigne ekipu iz velike letargije, posloži sve kockice na svoje mesto i uvede ih u seriju od 15 utakmica bez poraza. Samopouzdanje se gradilo iz utakmice u utakmicu, a to je dovelo do toga da i protiv Viole Napolitanci odigraju čvrst meč, bez previše zaletanja, sigurno i gotovo rutinski obezbede pobedu. 

Videli su navijači na San Paolu Leonarda Pavoletija u prvoj postavi, ali i Kaljehonov hirurški precizan hitac glavom u 71. minutu, na asistenciju kapitena Mareka Hamšika, vredan pobede i prolaska među četiri najbolja tima na Čizmi. 

Teže od očekivanog, Napoli je stigao među četiri najbolja tima najmasovnijeg takmičenja na Apeninima. Na putu do finala i prilike da se bore za trojef stajaće im pobjednik duela između Milana i Juventusa.

Jedini pogodak na utakmici u utorak uveče na stadionu "Sao Paolo" postignut je u 71. minutu kad je na asistenciju Mareka Hamšika mrežu gostiju iz Firence glavom pogodio Hoze Kaljehon.



Tim Mauricija Sarija je u finišu meča ostao sa desetoricom zbog dva žuta kartona Albanca Elsejda Hisaja.

Sve je uradio Paolo Souza da Violu probudi i uvede susret u dramatičan finiš. Drame jeste bilo, ali ne i gola za izjednačenje. Zato, jesu pala dva crvena kartona, u poslednjim trenucima meča. Na jednoj strani Hisaj, na drugoj Olivera.

Ali, bilo je to u trenucima kada je Napoli već jednom rukom prigrabio trijumf. 

Srpski fudbaler Nikola Maksimović odigrao je svih 90 minuta za ekipu pod Vezuvom, baš kao i Nenad Tomović za Fiorentinu.

Podsjetimo, titulu u Kupu brani torinski Juventus, koji je u prošlogodišnjem finalu savladao Milan, koji će u srijedu uveče na "San Siru" imati priliku da se revašira "Staroj dami" i da joj skine krunu u ovom takmičenju.

KOPA ITALIJA, ČETVRTFINALE

Napoli - Fiorentina 1:0 (0:0)
/Kaljehon 71/

Juventus - Milan (srijeda, 20.45)

Inter - Lacio (31. januar, 20.45)

Roma - Ćezena (1. febuar, 20.45)

OSVAJAČI KUPA ITALIJE:
11 - Juventus
9 - Roma
7 - Inter
6 - Fiorentina, Lacio
5 - Torino, Milan, Napoli
4 - Sampdorija
3 - Parma
2 - Bolonja
1 - Vićenca, Atalanta, Venecija, Đenova, Vado

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar