Папа: Пишите позитивне вијести!

Папа Фрањо позвао је данас медије да у времену лажних вијести и "алтернативних чињеница" извештавају не само истинито већ и да пишу о добрим вијестима, преноси АП.

Свијет 24.01.2017 | 21:37
Папа: Пишите позитивне вијести!
Како се наводи, папа Фрањо је апеловао на медије да пишу позитивне приче које подстичу наду, а не да се фокусирају само на лоше вијести и скандале.

Он је истакао да он не тражи од новинара да "игноришу трагедију људске патње" или да затварају очи пред злом, али константно писање о лошим вијестима доводи до апатије и разочарања.

Папа Фрањо је раније имао "напете односе" са новинарима у родној Аргентини и отворено је критиковао медије.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

24.01.2017 22:55

Свјет зиво своје последне дане прије Апокалипсе које це доци послије моралне пропасти људи. Народ незна да објасни узроке своје несреце алл осјеца у својој дуси да се зивот мења нагоре. Зато су времена постала озбиљна и апокалипицна. Због тога народ вјерујуци и невјетујуви немозе да послуса римског Папу за којег препоставља на основу прослости римске вјерске заједнице да Папе слузи нецастивом и својим слаткорецивосцу да зели успављујуце да дјелује на народ попут опојних срестава која се дају болеснику прије операције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

24.01.2017 22:58

Е свака цаст папа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никица

25.01.2017 09:18

Ниједан вјерник било које вјероисповијести који се истински моли богу (сједеци, клецеци или стојеци) он се моли једном једином богу, несмије помислити на убиство, тоје неопростив гријех и немозе му нико и никакав папа и никоји поглавар неке друге вјерске установе дати опростење. нема свака нација, вјера свога бога. на насем говорном простору се за бога казе -БОГ- код арапа се казе -АЛАХ- код немаца се казе -КРИСТ ГОТ- преведено на нас говорни језик тоје БОГ и немозе инесмије се убијати у име БОГА.

Name

Цица

25.01.2017 09:32

Од тога истог папе,креце највеце зло и сотона....