Papa: Pišite pozitivne vijesti!

Papa Franjo pozvao je danas medije da u vremenu lažnih vijesti i "alternativnih činjenica" izveštavaju ne samo istinito već i da pišu o dobrim vijestima, prenosi AP.

Svijet 24.01.2017 | 21:37
Papa: Pišite pozitivne vijesti!
Kako se navodi, papa Franjo je apelovao na medije da pišu pozitivne priče koje podstiču nadu, a ne da se fokusiraju samo na loše vijesti i skandale.

On je istakao da on ne traži od novinara da "ignorišu tragediju ljudske patnje" ili da zatvaraju oči pred zlom, ali konstantno pisanje o lošim vijestima dovodi do apatije i razočaranja.

Papa Franjo je ranije imao "napete odnose" sa novinarima u rodnoj Argentini i otvoreno je kritikovao medije.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

24.01.2017 22:55

Svjet zivo svoje posledne dane prije Apokalipse koje ce doci poslije moralne propasti ljudi. Narod nezna da objasni uzroke svoje nesrece all osjeca u svojoj dusi da se zivot menja nagore. Zato su vremena postala ozbiljna i apokalipicna. Zbog toga narod vjerujuci i nevjetujuvi nemoze da poslusa rimskog Papu za kojeg prepostavlja na osnovu proslosti rimske vjerske zajednice da Pape sluzi necastivom i svojim slatkorecivoscu da zeli uspavljujuce da djeluje na narod poput opojnih srestava koja se daju bolesniku prije operacije!

ODGOVORITE
Name

maja

24.01.2017 22:58

E svaka cast papa.

ODGOVORITE
Name

nikica

25.01.2017 09:18

Nijedan vjernik bilo koje vjeroispovijesti koji se istinski moli bogu (sjedeci, klececi ili stojeci) on se moli jednom jedinom bogu, nesmije pomisliti na ubistvo, toje neoprostiv grijeh i nemoze mu niko i nikakav papa i nikoji poglavar neke druge vjerske ustanove dati oprostenje. nema svaka nacija, vjera svoga boga. na nasem govornom prostoru se za boga kaze -BOG- kod arapa se kaze -ALAH- kod nemaca se kaze -KRIST GOT- prevedeno na nas govorni jezik toje BOG i nemoze inesmije se ubijati u ime BOGA.

Name

Cica

25.01.2017 09:32

Od toga istog pape,krece najvece zlo i sotona....